Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Μεταμόρφωση-Ιωνικός Σάμου: 3-0 σετ











Το τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα Μεταμόρφωσης-Ιωνικού Σάμου, δεν ήταν είδηση (3-0 σετ, 25-10, 25-19, 25-17) αφού η δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία της Α2 αντιμετώπιζε μια αγωνιστικά υποδεέστερη, που όπως συνηθίζει λόγω οικονομικών πιέσεων έρχεται στην Αθήνα με μόλις επτά παίκτες. Ούτε θα πρωτοτυπήσουμε αν ρίξουμε το ανάθεμα στην ομοσπονδία για τα όσα έχουν βγει στη φόρα τώρα τελευταία, με το θέμα του Ιωνικού και την οικονομική ασυνέπεια της ομοσπονδίας στα έξοδα μετακινήσεων.

Το μέγεθος για να συγκρίνουμε την προσφορά του Ιωνικού και του κάθε Ιωνικού, όπως και της κάθε Σάμου (διάβαζε της όποιας επαρχιακής ομάδας), είναι η Μεταμόρφωση.

..αρκετοί φίλοι του αθλήματος στο κλειστό στο Καρλόβασι...
Πρόκειται για μια ομάδα που προήλθε από τη συγχώνευση της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης και του ΑΣΠ Ίωνες, από τη γειτονική στη Μεταμόρφωση, περιοχή της Νέας Ιωνίας και οι δύο καλές ομάδες της Α2. Ο γράφων παρακολουθεί την ομάδα χρόνια, σαν κάτοικος της περιοχής και μάλιστα σε ένα γήπεδο-στολίδι (σχολικό) που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2007 και το έζησα από τα μπετά, σαν εργαζόμενος στο διπλανό ΙΕΚ τη διετία 2005-2006 στο τμήμα δημοσιογραφίας.












Ποτέ οι θεατές σε εντός έδρας αγώνα της Μεταμόρφωσης (και δεν κόβεται εισιτήριο) δεν ήταν δραματικά περισσότεροι από αυτούς της φωτο, όπως δεν ήταν δραματικά περισσότεροι και στους εντός έδρας αγώνας, άλλων γειτονικών ομάδων, όπως ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας και ο Πανερυθραϊκός, ακόμα και όταν αυτές φιλοξενούσαν αθηναϊκές ομάδες. Συγγενείς, φίλοι, αθλητές τμημάτων υποδομής και ελάχιστοι ρομαντικοί χτυπούν το καμπανάκι, ότι αν δεν γίνει συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης του αθλήματος και κοινωνικής εξάπλωσής του, δεν πάει μακριά, ειδικά σε μνημονιακές εποχές. Αν λοιπόν η πολιτική της ομοσπονδίας είναι η «εξόντωση» του κάθε Ιωνικού, που στην έδρα του μαζεύει σαφώς περισσότερο κόσμο (απόδειξη η φωτο από το samossport.blogspot.gr), τότε η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια…

Μεταμόρφωση: Λένας, Καρακίτσος, Μίχας, Καλλίνης,  Παναγόπουλος, Καραγιώργος, Παλαιολόγος, Αλεξόπουλος, Μαργαριτίδης,

Ιωνικός Σάμου: Mάρκου, Βινιεράτος, Κανελλόπουλος, Κωνσταντάρας, Φράγγου, Χατζηκώστας, Λεβογιάννης