Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ







Aπεργιακή συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ και πορεία μέχρι το Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν σήμερα μερικές εκατοντάδες απεργών από το χώρο των ΜΜΕ. Η οργάνωση της απεργίας και οι χθεσινοβραδυνές παλινωδίες για το πότε θα γίνει η απεργία (αν θα μείνει στις 19 ή αν θα πάει στις 20) οδήγησαν στην πλημμελή οργάνωσή της με αντίκτυπο στη συμμετοχή, στόχος άλλωστε διακηρυγμένος των μνημονιακών εντός των ΜΜΕ, αλλά με ευθύνες και σε όσους έχουν στα χέρια τους τιμόνια συνδικάτων και τοποθετούνται ως αντιτροϊκανοί.
Δεν αρκεί όμως η γκρίνια για τις διοικήσεις των σωματείων, αφού εκλέγονται από όσους κρίνουν ως θετικά τα πεπραγμένα τους, αλλά απαιτείται και η δικιά μας ενεργοποίηση στη βάση, αν θέλουμε να απαιτούμε μια διαφορετική πορεία των πραγμάτων και να μην την εκχωρούμε ως λευκή επιταγή σε άλλους.
Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση στην οποία δεν έδωσαν το παρόν ούτε καν όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων που την καλούσαν, χωρίς καν μικροφωνική, με μηδενική οργανωμένη παρουσία σωματείων, χωρίς οργάνωση περιφρουρήσεων σε χώρους δουλειάς,  ένα αυτοκίνητο με ντουντούκα του ΣΥΡΙΖΑ, καλούσε σε συμμετοχή στη γενική απεργία της 20 Φλεβάρη (ενώ στα ΜΜΕ οι συνδικαλιστές τους γι άλλη μια φορά ψήφισαν ξεχωριστή απεργία στις 19 !!).

Τελικά η πορεία πήγε στο υπουργείο Εργασίας, ενώ αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι και τα δικαστικά μέτωπα με την προσφυγή της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ.




2)ANAKOIΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2013
Ώρα 16:25
Αναστέλλεται η απεργία στην ΕΡΤ

Η πρωτοφανής κυβερνητική παρέμβαση, όπως εκδηλώθηκε με τις αγωγές της διοίκησης της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, για την πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και τις απαράδεκτες και άδικες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, κατέληξε με τη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη και τη σημερινή απεργία της Π.Ο.Ε.ΣΥ., για την ΕΡΤ.
Μετά από αυτήν την απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αναστέλλει την απεργία στην ΕΡΤ, για σήμερα.
Η σημερινή απεργία όλων των κλάδων των εργαζομένων στον Τύπο και στα Μέσα Ενημέρωσης –πλην της ΕΡΤ- συνεχίζεται κανονικά έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου. Ο αγώνας συνεχίζεται!
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


3)Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη στην ΕΡΤ





Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, αντιδρώντας στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ, κηρύσσει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης, μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της απεργίας και να μετάσχουν στις πανεργατικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Οι τρεις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ να εκδηλώσουν αγωνιστικά για μια άλλη φορά την ενιαία βούλησή μας, για ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια περιορισμού της, με δικαστικές απαγορεύσεις των απεργιών ή νομοθετικές αντεργατικές ρυθμίσεις.

Διεκδικούμε:

·         Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται κατά τις επιταγές της τρόικας από την κυβερνητική πολιτική.

·         Την επάνοδο στην εργασία τους των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.

·         Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.

Αν είχε ερωτηθεί ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος θα είχε συναινέσει στο να σπάσει η δημοσιογραφική απεργία, για να μεταδοθούν εικόνες από την επίσκεψή του στην Αθήνα και δηλώσεις του;



Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.


Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


4) Στάση εργασίας στην ΕΡΤ
Συνάδελφοι,
Ο αγώνας των δημοσιογράφων συνεχίζεται.
Παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η απεργία σε όλα τα Μέσα συνεχίζεται κανονικά απ’ όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013.
Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 6.30μ.μ. σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2π.μ. αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.
Όλοι μαζί για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Για δουλειά και αξιοπρέπεια.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ