Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

20 Φλεβάρη 2013 - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

20 Φλεβάρη 2013 - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΑΞΗΣ" 


 Στις 20 Φλεβάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε μια απεργία σεισμό, ενάντια στην κυβέρνηση της "επίταξης" και των μνημονίων.

 Θα δώσουμε πανεργατική απάντηση για να μην περάσουν η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοιποιήσεις και η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των επιστρατεύσεων. Απέναντι στην προσπάθεια της τρικομματικής συμμορίας να σπάσει το απεργιακό κύμα που έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται με αφετηρία τις απεργίες στις συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι δίνουμε την δική μας απάντηση. Μετά την απεργία των νοσοκομείων και των συγκοινωνιών στις 31 Γενάρη κλιμακώνουμε με πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη και συνεχίζουμε μέχρι να ανατρέψουμε μνημόνια και κυβέρνηση. Και αυτή είναι μια ρεαλιστική προοπτική.
 Η κυβέρνηση κατω απο τη μάσκα του τσαμπουκά, είναι σε πανικό και κρέμεται απο μία κλωστή. Προσπαθεί να μας πείσει ότι πλέον "τελείωσαν τα δύσκολα, έρχονται καλύτερες ημέρες, και δεν χρειάζεται να αγωνιζόμαστε". Ομως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Το μνημόνιο που ψήφισαν πρίν τρεις μήνες στη βουλή, πηγαίνει στην αποτυχία και πολύ σύντομα θα έρθουν να ζητήσουν ένα νέο γύρο θυσιών απο τους εργάτες για ένα νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων μας. Ηδη η τρόικα δυσανασχετεί, όπως γράφει η Καθημερινή, επειδή με μοναχά δύο χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, η κυβέρνηση κοντευει να διαλυθεί. Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει η τρικομματική συγκυβέρνηση και το παραδέχονται και οι ίδιοι.
 Η επιστράτευση στους εργαζόμενους των συγκοινωνιών και η επίθεση ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι δείγμα πανικού και αδυναμίας. Αφού δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, το μόνο όπλο για να υλοποιήσουν την πολιτική τους είναι η βία. Ομως αντί να σβήσουν την απεργία στις συγκοινωνίες, το μόνο που κατάφεραν είναι να εισπράξουν την πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Η απεργιακή φωτιά όχι μόνο δεν έσβησε όπως περίμεναν, αλλά απλώθηκε πλέον σε όλους τους χώρους. Και μπορούμε να κάνουμε αυτή τη φωτιά, πυρκαγιά που θα τους κάψει. Οι Ναυτεργάτες συνέχιζουν την απεργία τους.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ προχωρούν σε νέα συνέλευση στις 14 Φλεβάρη. Τα ναυπηγεία της Ελευσίνας απεργούν καθημερινά. Στα δημόσια ΜΜΕ απεργούν οι δημοσιογράφοι. Σε όλες τις ΔΕΚΟ είναι ανοιχτή η σύγκρουση ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβασεων, που πρακτικά θα σημάνει το τσακισμα του συνδικαλισμού στα πιο δυνατά και οργανωμένα κομματια της τάξης μας. Ανοιχτή είναι η μάχη για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά απο υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι. Για να σταματήσουμε τις 25.000 απολύσεις που θέλουν να επιβάλλουν στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο.

Ολοι οι χώροι και όλοι οι κλάδοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση και την τρόικα. Με ένα γενικευμένο απεργιακό κύμα διαρκείας σε όλους τους χώρους μπορούμε να τσακίσουμε τα σχεδια της κυβέρνησης και μαζί να στείλουμε την τρικομματική συμμορία σε διαθεσιμότητα. Και η αφετηρία είναι η επιτυχία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη που κάλεσαν οι συνδικαλιστκές ηγεσίες, παρόλο που θα ήθελαν να το αποφύγουν. Ομως η πίεση της βάσης και οι απεργίες που είχαν αρχίσει να γίνονται ακόμη χωρίς αυτούς τους ανάγκασε. Η 20 Φλεβάρη είναι μια απεργία που βγήκε κατω απο την πίεση της βάσης και τώρα είναι η ώρα να την οργανώσουμε απο τα κάτω.

Σε κάθε χώρο δουλειάς οργανώνουμε συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συζητήσεις. Συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές που να πάρουν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας και της συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην απεργιακή συγκέντρωση με το πανό του χώρου. Βγάζουμε αποφάσεις που απαιτούμε απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ άμεση κλιμάκωση της απεργίας. Με τις απεργιακές επιτροπές οργανώνουμε τον χώρο μας για την απεργία στις 20 Φλεβάρη αλλά και για την συνέχεια. Για να μπορούμε καθημερινά να κοντράρουμε τις επιθέσεις των αφεντικών και της κυβέρνησης.

 Για να οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε κομμάτι που συνεχίζει να παλεύει, για να βάλουμε τα βήματα του συντονισμού απο τα κάτω απέναντι στην αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών, για ένα άλλο δρόμο για την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.

 Για την κρατικοποίη- ση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Την σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες.

Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή και στην φτώχεια.

 20/2 - ΟΛΟΙ στο ΜΟΥΣΕΙΟ 10πμ

Όχι απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις .

Kάτω τα χέρια από μισθούς και συντάξεις

Nα ξηλώσουμε Τρόικες και Μνημόνια Διαγραφή του χρέους και Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

τηλ. επικοινωνίας: 6972 724130, 6984 624069

www.ergatikiantistasi.blogspot.gr email: ergatikiantistasi@yahoo.gr