ποδόσφαιρο Σάμος-Ικαρία ερωτηματικό
...αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...
 
Είναι το δεύτερο Σαββατοκύριακο που στο νομό Σάμου δεν γίνονται αθλητικές εκδηλώσεις, παρ΄ όλο που το πρόγραμμα έλεγε ότι οι αγώνες αρχίζουν στις 8 το Σεπτέμβρη. Στο νησί της Σάμου βέβαια κυρίως επειδή υπάρχουν οι περισσότεροι σύλλογοι του νομού, έχουν αρχίσει τα παιχνίδια, ενώ για την Ικαρία και τους Φούρνους, όλοι βρίσκονται στην αναμονή.
Ο λόγος είναι η έλλειψη μεταφορικού μέσου.

Για την ακρίβεια μεταφορικό μέσο υπάρχει, (το Παναγία Θεοτόκος), όμως ο δήμος Φούρνων με επιστολή του στην Περιφέρεια ζητά να μην τροποποιούνται τα δρομολόγια του πλοίου αυτού τα Σαββατοκύριακα, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή … «οι κάτοικοι αισθάνονται ανασφαλείς και θέλουν το πλοίο να διανυκτερεύει στους Φούρνους». Η Περιφέρεια δεν τροποποιεί το δρομολόγιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Φούρνων.

Ουσιαστικά η τροποποίηση αυτή αφορά μία διανυκτέρευση κάθε 15 ημέρες που το πλοίο πρέπει να πάει από βραδίς στο Καρλόβασι για να πάρει τις ομάδες της Σάμου και τους διαιτητές το πρωί της Κυριακής και να τους μεταφέρει στην Ικαρία και τους Φούρνους. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι ομάδες της Ικαρίας και των Φούρνων μετακινούνται κανονικά προς την Σάμο κάθε δεύτερη Κυριακή το πρωί.

Οι σύλλογοι της Ικαρίας (δεν έχουμε πληροφορίες για τον σύλλογο των Φούρνων), έστειλαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στις 19-9-2012, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την ελπίδα ότι θα γίνει κάτι, γιατί κινδυνεύουν με υποχρεωτική αναστολή των δραστηριοτήτων τους.

Όσο για το πλοίο της αγόνου γραμμής (τώρα είναι το Παναγία Θεοτόκος), βρίσκεται πραγματικά σε μία πολύ ιδιόρρυθμη κατάσταση. Όπως θυμόμαστε, αντικατέστησε προσωρινά το «Σάμος Σπίριτ» που έφυγε από την γραμμή λόγω βλάβης. Ποτέ δεν μάθαμε επίσημα γιατί δεν επανήλθε και κυρίως γιατί δεν αντικαταστάθηκε με άλλο πλοίο ικανό να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες και οχήματα. Μέσα σε όλη αυτή τη θολούρα πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή, ότι υπάρχει και ειδική σχεδόν μόνιμη ρύθμιση της Πολιτείας (βλέπε σύμβαση), με άλλο πλοιάριο που βρίσκεται μόνιμα στους Φούρνους για την μεταφορά επειγόντων ιατρικών περιστατικών.

Επειδή δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε άλλα ……συμπεράσματα, καλούμε τους αρμόδιους να αφήσουν κατά μέρος τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που αφορούν τις άγονες γραμμές και κυρίως την εξυπηρέτηση των ακριτών και να φροντίσουν ΑΜΕΣΑ για την εξυπηρέτηση των αθλητών και των πολιτών που θέλουν να ταξιδέψουν. Η νεολαία των Φούρνων (και της Ικαρίας) έχει τις ίδιες ανάγκες με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας.


(Διαμαρτυρία αναγνώστη που προσυπογράφει και η Ικαριακή Ραδιοφωνία)