Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Από τα πρωτοσέλιδα του τοπικού Τύπου της Λαμίας

Eδώ και χρόνια έχουν αγοραστεί οικόπεδα και έχουν χτιστεί, καθ’ όλα νόμιμες οικίες Ρομά στην περιοχή της Ανθήλης κοντά στη Λαμία. Υπήρξαν και περιπτώσεις που πωλήθηκαν οικόπεδα σε Ρομά (σκόπιμα ή όχι δεν γνωρίζουμε) ενώ δεν βρίσκονταν εντός σχεδίου πόλεως με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χτίσουν. Ακολούθως άρχισε η προσέλευση «σκηνιτών» Ρομά, που δήλωναν συγγενείς με τους «στεγασμένους», με τους "γηγενείς" να κατηγορούν τους Ρομά, ότι η προσέλευση συγγενών τους αύξησε την παραβατικότητα στην περιοχή.
Η άρνηση των «γηγενών» κατοίκων να δεχτούν τους «στεγασμένους» Ρομά σε συνέλευση για τα προβλήματα της περιοχής, δημιούργησε εντάσεις. Εκτός της αντιπαράθεσης «γηγενών» και «στεγασμένων» Ρομά, ακούστηκαν και «ομορφιές» μεταξύ «γηγενών» για την πώληση των εκτός σχεδίου πόλεως οικοπέδων σε Ρομά. Η ένταση που έφτασε μέχρι αναποδογυρίσματος αυτοκινήτων, σταμάτησε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Ακολούθως άρχισε η σκόπιμη διαρροή φημών, προς τους «γηγενείς», ότι οι Ρομά φωνάζουν ενισχύσεις για να επιτεθούν και στους Ρομά ότι οι «γηγενείς» ετοιμάζουν επιδρομή πυρπόλησης του καταυλισμού τους και πρέπει να οργανωθούν. Κάπου εκεί εμφανίστηκαν οι νεοναζί, που δήλωσαν ότι δεν έχουν ανάμιξη στις εντάσεις, αλλά τους κάλεσαν κάποιοι εκ των «γηγενών» και αυτό (η πρόσκληση) είναι αλήθεια γιατί είχε διατυπωθεί ανοιχτά σαν απειλή προς τους Ρομά, από γηγενή «αστέρια», δεν ξέρουμε αν ήταν και οι ίδιοι που τους πούλαγαν οικόπεδα χωρίς δικαίωμα να χτίσουν σε αυτά. Αλήθεια εισαγγελέας να ψάξει την «πρόκληση πολιτών σε διχόνοια» και τη διασπορά φημών, με στόχο επεισόδια, δεν υπάρχει?
Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κρατήστε τις απατεωνιές των «Αρείων» που πούλαγαν προβληματικά οικόπεδα, τις καταγγελίες των Ρομά, ότι σκόπιμα ο Δήμος δεν ασφαλτοστρώνει λίγες εκατοντάδες μέτρα δρόμου προς την περιοχή τους για να είναι μέσα στη λάσπη και τα χώματα και μετά να κατηγορούνται για «υγειονομικές» παραβάσεις και τους καλούντες τους νεοναζί για «να λύσουν το πρόβλημα» (όπως το «έλυσαν» στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο).
Kαι εδώ έχει ενδιαφέρον: http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=59642
Και εδώ: http://www.altpressfthiotida.com/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85/