Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 21/06/2012 ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κάλεσαν σε Πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα το Σάββατο 30/6, 6μμ για ανάληψη μεγάλης πρωτοβουλίας σε απάντηση των ρατσιστικών απειλών της ΝΔ και της ασύδοτης δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ
Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος μετανάστες από το Πακιστάν και την Αίγυπτο κατάγγειλαν τις επιθέσεις που δέχτηκαν από ομάδες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τη Νίκαια και τη Κόρινθο. Υπάρχουν βαριά τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρθηκε στο μαχαίρωμα μετανάστη μέσα στο σταθμό της Πλατείας Αττικής και ζήτησε από τα σωματεία εργαζόμενων του Μετρό και του ΗΣΑΠ καθώς και από τις Διοικήσεις του Μετρό και του ΗΣΑΠ να παρέμβουν καθώς έχει καταγραφεί σε βίντεο η επίθεση.
Δήλωσε: «Με το Σαμαρά πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης , οι απειλές του για κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια για τα παιδιά, «για ανακατάληψη των πόλεων», μαζικό διωγμό των μεταναστών και ένταση της επίθεσης στις δημοκρατικές ελευθερίες, όλα αυτά που έσπρωξαν στο προσκήνιο τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και άνοιξαν το δρόμο στις επιθέσεις τους στις γειτονιές, υπάρχει ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα. Οργανωμένα τάγματα της Χρυσής Αυγής χέρι-χέρι με την Αστυνομία επιχειρούν να σπείρουν ο τρόμο στις γειτονιές με επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αριστερών.
Είναι ώρα τα συνδικάτα και αριστερά να υπερασπίσουν τις ελευθερίες, να διεκδικήσουν να μην περάσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις του Σαμαρά, να διεκδικήσουν ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, να μπει τέλος στη συνεργασία ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής. Καλούμε σε Πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 30 Ιούνη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας , ώστε να δώσουμε απάντηση από τη μεριά του μαζικού κινήματος στις φασιστικές προκλήσεις, στη συνεργασία των νεοναζί με την Αστυνομία.»
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος δήλωσε:
«Είναι τόσο ανοιχτή η συνεργασία των φασιστών με Αστυνομία ώστε γίνονται μπροστά στα μάτια τους επιθέσεις και ξυλοδαρμοί και δεν συλλαμβάνουν κανένα. ΟΙ αστυνομικοί διώχνουν όσους πάνε να καταθέσουν μηνύσεις. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»
Μάλιστα από ένα μετανάστη που πήγε να καταγγείλει επίθεση από τη Χρυσή Αυγή στο ΑΤ Κορίνθου οι αστυνομικοί του ζητούσαν να καταθέσει ότι τον χτύπησε άλλος μετανάστης!
Επικοινωνία: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωση Μεταναστών Εργατών, 6955295322