Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κοινωνικό όλεθρο με Μνημόνια σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δρομολογεί η σύνοδος της ΕΕ

Κοινωνικό όλεθρο σε πανευρωπαϊκό κλίμακα έχει δρομολογήσει η σύνοδος της ΕΕ με την απόφασή της για τη συγκρότηση μηχανισμού, ελεγχόμενου από τη Γερμανία, την ΕΚΤ και την απρόσβλητη από κάθε δημοκρατικό έλεγχο γραφειοκρατία της ΕΕ, που θα δανείζει τις χώρες της ΕΕ με όρο την υπογραφή Μνημονίων. Παρά τα όσα λέγονται, σε Ισπανία και Κύπρο θα επιβληθούν Μνημόνια.
Ο μηχανισμός του τοκογλυφικού χρέους γίνεται ο δρόμος για να εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη η πολιτική που ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Βίαιη υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων, ισοπέδωση των δικαιωμάτων και του εισοδήματος, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και μαζική ανεργία ως μηχανισμός εκβιασμού για την αποδοχή εργασιακών σχέσεων Κίνας και Ινδίας.
Τα περίφημα 120-130 δισ. ευρώ αναπτυξιακά κονδύλια που έρχονται να χρυσώσουν το χάπι, πέρα από το γεγονός ότι είναι ψίχουλα για την κλίμακα των χωρών που προορίζονται, δεν είναι παρά χρήματα από τα αδιάθετα των ήδη συμφωνημένων προγραμμάτων, καθώς και ποσά που ουσιαστικά θα καταλήξουν στον τραπεζικό και κατασκευαστικό τομέα, σε βάρος της κοινωνίας. Επιπλέον, ορισμένα από αυτά δεν έχουν διασφαλιστεί, αλλά αναμένεται να επενδυθούν από τον ιδιωτικό τομέα.
Αναπαράγεται δηλαδή σε πανευρωπαϊκή κλίμακα το μοντέλο της "Ισχυρής Ελλάδας" που οδήγησε στη χρεοκοπία με τα πολυδάπανα άχρηστα ολυμπιακά έργα, τις δουλειές της Siemens κ.λπ.
Ένας δρόμος υπάρχει για να βγουν οι εργαζόμενοι της Ευρώπης από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της ευρωζώνης: μονομερής διαγραφή του χρέους και οργανωμένη έξοδος από ευρώ και ΕΕ. Έχει αποδειχτεί πλέον πως η παραμονή στην ΕΕ και η αποπληρωμή του χρέους ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
2)Ανοιχτή εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Δευτέρα 2/7, Πεδίο του Άρεως (θέατρο Οικονομίδη)
Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση οργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Δευτέρα 2 Ιούλη, στις 7.30μμ, στο Πεδίο του Άρεως Θέατρο Οικονομίδη με θέμα «Μετά τις εκλογές: Συνεχίζουμε αντικαπιταλιστικά, μαχητικά, ενωτικά στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής». Θα συζητηθούν οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις μετεκλογικές εξελίξεις, η επίθεση της νέας μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η αναγκαία απάντηση του λαϊκού κινήματος στην πολιτική του κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
3)ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
29/6/2012
Η νέα αυτοκτονία στο Γαλάτσι φέρνει στο προσκήνιο τη βαρβαρότητα του Μνημονίου
Η αυτοκτονία του 70χρονου στο Γαλάτσι που έδωσε τέλος στη ζωή του μπροστά στην προοπτική της έξωσης, μια ακόμη στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του Μνημονίου, συγκλόνισε την κοινωνία και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη βαρβαρότητα της πολιτικής που χτυπά την κοινωνία στο όνομα του χρέους, της σωτηρίας των τραπεζών και της σταθερότητας του ευρώ.
Η απόγνωση ενός ανθρώπου που του στερούνε ακόμη και το σπίτι, αφού πρώτα του έχουν ρημάξει το εισόδημα, είναι το χάος του ευρώ. Αυτό ονομάζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ μονόδρομο. Την καθημερινή εξόντωση της κοινωνίας που στη συντριπτική της πλειοψηφία το μόνο που προσμένει είναι να επιβιώσει.
Αυτές τις μέρες που η επιστολή Σαμαρά επιβεβαιώνει τη δέσμευση της συγκυβέρνησης του Μνημονίου για εφαρμογή του, χωρίς τα ψέματα περί αναδιαπραγμάτευσης, απαγκίστρωσης κ.λπ., αξίζει να θυμηθούμε πότε ο λαός στάθηκε όρθιος, με ελπίδα και αποφασιστικότητα, προκαλώντας φόβο στις κυβερνήσεις του Μνημονίου, δημιουργώντας ρήγματα στην εφαρμογή του: όταν βρισκότανε στο δρόμο του ξεσηκωμού. Όπως ένα χρόνο πριν στη 48ωρη μάχη της πλατείας Συντάγματος και κάθε πόλης ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο που στάθηκε αρχή του τέλους του Παπανδρέου.
Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε ξανά, με στόχο το οριστικό ξήλωμα της μηχανής του χρέους, των Μνημονίων και της ΕΕ.