Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Να πάρουν θέση τώρα όλα τα κόμματα ?

Αν η απαίτηση που διατύπωσε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ είναι ρητορική και μέσα στα πλαίσια της αξιοποίησης της προεκλογικής περιόδου (έστω και στο τέλος της) από μια συνδικαλιστική οργάνωση, τότε έχει καλώς. Αν όμως είναι ουσιαστική και οι συνάδελφοι έχουν πράγματι απορίες για τις θέσεις των κομμάτων, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε (και οι ίδιοι για τον εαυτό τους για την επαφή τους με την πραγματικότητα).
Εδώ ψηφίστηκαν εφαρμοστικοί νόμοι και μνημόνια, έπεσαν τόνοι χημικών και απρόκλητο ξύλο με τη σέσουλα από ΜΑΤ και κουκουλοφόρους που μπαινόβγαιναν από τις γραμμές της αστυνομίας. Έγιναν γαργάρες τροπολογίες για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ιντερνετικά ΜΜΕ, άλλαξαν οι νόμοι για τις απολύσεις και ελαστικοποιήθηκαν οι εργασιακές σχέσεις και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απορίες για το ποιοί τα ψήφισαν όλα αυτά, είτε μόνοι τους, είτε με συγκυβερνήσεις?
Πολύ περισσότερο, όσοι έχουν εκλεγεί με ψηφοδέλτια που στηρίχτηκαν από το μνημονιακό σκουπιδαριό, το οποίο υπηρέτησαν για χρόνια, δε νομιμοποιούνται να αναρωτιούνται και να απορούν.