Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ποιός είναι ο ζαβός ?

Με αφορμή την ημερίδα της Εστίας υπαλλήλων της ΕΡΤ για την ψυχική υγεία σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και υπότιτλο να προλάβουμε τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, αλλά και αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλους εργασιακούς χώρους, κρίνουμε σκόπιμο ένα σχολιασμό.
Βλέπουν (οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού) ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν γονατίσει από την αφαίμαξη και όμως επιμένουν να τους στύψουν κι άλλο, προσπαθώντας να κάνουν ότι δεν βλέπουν το στοιχειώδες, ότι δεν μπορούν να εισπράξουν από κάποιον που δεν έχει να δώσει. Και για να το πούμε λαϊκά, εδώ ποιός είναι ο ζαβός?
Βλέπουν ότι έχουν αποτύχει όλες οι συνταγές λιτότητας, ότι αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που προσφεύγουν στο μηχανισμό στήριξης και επιμένουν με διακηρύξεις-ονειρώξεις για «σταθερή Ευρώπη». Ποιός είναι λοιπόν ο αυτοκαταστροφικός και ο ζαβός?
Αυτές τις μέρες ξεκίνησαν να έρχονται τα χαράτσια της εφορίας, αποτέλεσμα των όσων ψήφισαν στη Βουλή τα μνημονιακά κόμματα, που υποστηρίζουν και ενδεχομένως το πιστεύουν, ότι τώρα θα μας «ξανασώσουν». Ποιός είναι ο ζαβός?
Οι εργοδότες προωθούν με βίαιο και παράνομο τρόπο (σχετικό αυτό με τις αλλαγές που έχουν προκύψει και σε αυτό το επίπεδο), δυσμενείς εργασιακές αλλαγές, με στόχο να δημιουργήσουν περιβάλλον ανάπτυξης (για τον εαυτό τους). Όχι μόνο δεν τους βγαίνει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα απαξιώνουν τις επιχειρήσεις τους. Εδώ ποιός είναι ο ζαβός?
Ζαβό είναι το σύστημά τους και όχι οι εργαζόμενοι, όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε ανατρέποντας το τρελλοκομείο του καπιταλισμού, τόσο το καλύτερο για την κοινωνία.