Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Συνέλευση με εντάσεις στον ΕΔΟΕΑΠ

Συνέλευση πολύωρης διάρκειας και μεγάλων εντάσεων σε φορτισμένο κλίμα, πραγματοποίησαν από τις 2μμ έως αργά το βράδυ, οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ (διοικητικοί ΜΜΕ και δημοσιογράφοι) με αφορμή τόσο το κούρεμα του ταμείου, όσο και διαχειριστικές κινήσεις του ΔΣ του οργανισμού, που δημιούργησαν αγανάκτηση στους ασφαλισμένους, αφού χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία του ταμείου. Αναλυτικό ρεπορτάζ από αύριο, προς στιγμή η τοποθέτηση που έκανε ο Νάσος Μπράτσος, μέλος του γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
«Aν καθόμαστε και συζητάμε για ώρες, αυτό οφείλεται σε δύο πράγματα. Πρώτον το “κούρεμα” του ταμείου μας με το PSI και εδώ δε νομίζω μερικοί να πέφτουν από τα σύννεφα. Ας κρατήσουμε όμως από τη μια τι έλεγαν όταν ο κλάδος έπρεπε να διαμορφώσει απεργιακή τακτική, όταν όλα αυτά ψηφίζονταν, αλλά και από εδώ και πέρα, γιατί η επίθεση συνεχίζεται.
Δεύτερον, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που για μένα, δεν κρύβω τις προθέσεις μου, πρέπει να είναι «απερχόμενο», να παραιτηθεί, μας ενημέρωσε σήμερα στη συνέλευση, αλλά και λίγες μέρες πριν με αποστολή υλικών, ότι στις αρχές Ιουνίου είχε ενημέρωση από την Τράπεζα της Ελλάδος για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ταμείου μας και μαζί με τις κινήσεις που έκανε το ίδιο και ξεσήκωσε την οργή του κλάδου, είχε ενημερώσει τότε, προεδρεία ΔΣ κλαδικών σωματείων. Όμως όλοι αυτοί δεν έβγαλαν καμία δημόσια ανακοίνωση και περίμεναν να περάσουν οι εκλογές και να μάθει ΜΕΤΑ ο κλάδος τί συνέβαινε.
Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι έκαναν συνειδητή προεκλογική γαργάρα, για να μην ενημερωθεί και ξεσηκωθεί ο κλάδος παραμονές εκλογών. Έτρεμαν απεργιακή κινητοποίηση μέσα στις εκλογές, μην τυχόν και πέσει «μαύρο» στις οθόνες και δεν μεταδοθεί η προεκλογική συγκέντρωση του κάθε φούφουτου που υποστήριζε ο καθένας από αυτούς. Και εδώ υπήρξε πολιτική συνέργεια αρκετών. Λένε τώρα να κινηθούμε νομικά εναντίον της ΤτΕ για το κούρεμα, αλλά και να αλλάξουμε ΔΣ, να παραιτηθεί και να κάνουμε εκλογές το Σεπτέμβρη. Νομικά βεβαίως να κινηθούμε, αλλά αν μείνουμε μόνο εκεί θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού η δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστος θεσμός. Αυτή μας βγάζει παράνομες τις απεργίες μας, συνταγματικά τα χαράτσια και χαϊδεύει τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.
Επίσης αν περιμένουμε το Σεπτέμβρη για αλλαγή ΔΣ, φοβάμαι όχι μόνο ότι θα χάσουμε το ταμείο μας, αλλά και το κτήριο. Θα γυρίσουμε από την καλοκαιρινή άδεια και πηγαίνοντας στον ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να βρούμε να στεγάζεται στο κτήριο κανένα Lidl ή κανένας Βερόπουλος. Χρειάζεται να γίνουμε λίγο πιο «παλαιομοδίτες» και να κινητοποιηθούν τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ και οι Ομοσπονδίες, μόνο με αυτή τη γλώσσα ιδρώνει το αυτί τους».