Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

KANAΛΙ 1: Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και απεργία απέναντι στους εκβιασμούς

αναδημοσίευση από το http://antarsiastolimani.blogspot.com/2012/05/kana-1.html
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν Τετάρτη-Πέμπτη 23-24/5 οι τεχνικοί του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά, Κανάλι 1. Τη Δευτέρα το μεσημέρι έγινε ενημέρωση στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από αντιπροσωπεία όλων των εργαζομένων (δημοσιογράφοι και τεχνικοί), που παραμένουν απλήρωτοι από το μήνα Φεβρουάριο και διεκδικούν τα δεδουλευμένα.
Επιπλέον την Τετάρτη 23/5 θα υπάρξει παρέμβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δεν δέχονται μειώσεις μισθών 60%-90%, κανένα χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, καμιά απόλυση και να μπει φρένο στους εκβιασμούς μέσω της απλήρωτης εργασίας.
Αποκάλυψαν τα ψέματα της διοίκησης του καναλιού και του Δημάρχου, Β. Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο, για δήθεν "τεμπέληδες και υψηλόμισθους". Ο Δήμαρχος ξεχνά τις "αντιμνημονιακές" κορώνες του και βρίσκεται πλέον ανοιχτά σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη χυδαία προπαγάνδα των τροικάνων (ντόπιων και ξένων) για να περάσουν τις αντεργατικές επιθέσεις τους.
Από τη μεριά της "Ανταρσία στο Λιμάνι", ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Διαβολάκης, τόνισε ότι το κανάλι είναι δημοτική περιουσία και πρέπει να εξασφαλίζει την ενημέρωση προς όφελος όλων των δημοτών και όχι να εκβιάζει τους εργαζομένους.
Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει βήμα πίσω από την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, χωρίς καθυστερήσεις από εδώ και πέρα, την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των θέσεων εργασίας. Επισήμανε ότι πίσω από αυτούς τους εκβιασμούς κρύβονται οι προθέσεις του δημάρχου να απαξιώσει το Κανάλι 1 για να ανοίξει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, όπως κάνει με τις παραλίες (Βοτσαλάκια, Φρεατύδα) ξεσηκώνοντας αντιδράσεις παντού στις γειτονιές του Πειραιά.
Η 48ωρη απεργία των τεχνικών δεν πρέπει να μείνει μόνη. Χρειάζεται να καλέσουν μαζί και οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ) και να κλιμακώσουν απεργιακά τις επόμενες ημέρες, ώστε να πιέσουν περισσότερο και να δείξουν τη δύναμη των εργαζόμενων απέναντι στα ψέματα και στις επιθέσεις στην ενημέρωση και στους μισθούς. Ταυτόχρονα, η μάχη αυτή χρειάζεται να ανοιχτεί στην κοινωνία του Πειραιά, που παλεύει απέναντι στους ίδιους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των εργοδοτών συνολικά.
Η νίκη των εργαζομένων στο Κανάλι 1 είναι ορόσημο για να φρενάρουν τα σχέδια περικοπών που προετοιμάζουν οι κάθε φιλόδοξοι υποψήφιοι μιμητές του Παπαδήμου στο Δήμο Πειραιά.