Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τζακ ποτ στο μπάσκετ - τα μπαράζ των ημερών

Πάντα αυτός ο μήνας έκρυβε συγκινήσεις στον αθλητισμό, αφού είναι γεμάτος μπαράζ. Τώρα θα ασχοληθούμε με αυτά του μπάσκετ, για το ποδόσφαιρο θα έχουμε ξεχωριστή ανάρτηση.
Το Σάββατο το Παγκράτι, στην τελευταία αγωνιστική της Α2, υποδέχεται στις 5μμ τον Πανελευσινιακό, που ήδη έχει ανέβει και μαθηματικά στην Α1 και δείχνει σημάδια χαλάρωσης. Με νίκη το Παγκράτι εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία, διαφορετικά εξαρτάται και από άλλα αποτελέσματα.
Τελευταία αγωνιστική και στη Β΄ εθνική, με την Αγία Παρασκευή να υποδέχεται την Κυριακή στις 5μμ τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Οι γηπεδούχοι και η Νίκη Βόλου (που αγωνίζεται το Σάββατο στα Τρίκαλα, με τον έχοντα εξασφαλίσει την άνοδο, Αίολο Τρικάλων), παλεύουν για το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στην Α2. Αν Νίκη και Αγία Παρασκευή, που ισοβαθμούν, κερδίσουν ή χάσουν και οι δύο, τότε ανεβαίνει η Αγία Παρασκευή που στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει κερδίσει και τα δύο και στην ισοβαθμία υπερτερεί. Το αποτέλεσμα του Σαββάτου στα Τρίκαλα(αν χάσει η Νίκη Βόλου), θα κρίνει αν ο αγώνας της Κυριακής στην Αγία Παρασκευή, θα είναι απλώς μια φιέστα, ή αν θα υπάρχει και αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Στη Γ΄ εθνική το πρωτάθλημα έχει τελειώσει από την προηγούμενη βδομάδα, αλλά έχουμε μπαράζ, ώστε εκτός από αυτούς που ανεβαίνουν "κανονικά" να υπάρχει "επετηρίδα" και για όσους χρειαστεί να καλύψουν θέσεις ομάδων που θα δηλώσουν αδυναμία, ή θα διαλυθούν κάτω από οικονομικές πιέσεις αφήνοντας κενές θέσεις. Κάνε την κρίση ευκαιρία που λένε μερικοί, άλλοι βάζουν λουκέτα και άλλοι περιμένουν το τζακ ποτ για να ανέβουν. Στο ουδέτερο γήπεδο του Μετς λοιπόν την Κυριακή στις 4μμ Κρόνος Αγίου Δημητρίου - ΓΑΣ Αετός και στις 6μμ Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας - Α.Ε.Ψυχικού.