Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία στην επιχείρηση των αφών Γεωργιάδη

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6948823162, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
17/5/2012
Να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία στην επιχείρηση των αφών Γεωργιάδη
Η αυθαίρετη μείωση του ωραρίου σε 4ωρο και του μισθού στο μισό σε εργαζόμενο στην εκδοτική επιχείρηση των Α. Γεωργιάδη της ΝΔ, πρώην ΛΑΟΣ, και του αδερφού του Λεωνίδα, νυν ΛΑΟΣ, δείχνει τι εννοούν ΝΔ και Σαμαράς λέγοντας ότι θα βγάλουν την επιχειρηματικότητα από την παρανομία.
Για να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις του Γεωργιάδη προϋπόθεση είναι η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας, κάτι που όπως καταγγέλλει το σωματείο στον κλάδο του βιβλίου δεν έγινε ποτέ. Ο τιμητής της νομιμότητας Γεωργιάδης παραβιάζει κατάφωρα την εργατική νομοθεσία στραγγαλίζοντας οικονομικά έναν εργαζόμενο, τη στιγμή που έκανε μια δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία.
Δε φτάνει που στα πλαίσια της πολιτικής Μνημονίου-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν επιβάλλει μια πραγματική οπισθοδρόμηση στα δικαιώματα των εργαζομένων, έρχονται οι ίδιοι τώρα ως επιχειρηματίες και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την εργατική νομοθεσία που απέμεινε.
Αυτή είναι η ανάπτυξη του Σαμαρά, της ΝΔ και όλης της δεξιάς παράταξης που ορκίζεται στο δόγμα «νόμος είναι το δίκιο του επιχειρηματία». Αυτά τα συμφέροντα θωρακίζει η πολιτική του Μνημονίου και η παραμονή της χώρας σε ευρώ και ΕΕ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και στον αγώνα των συνδικάτων για δουλειά, αξιοπρεπή μισθό και συλλογικές συμβάσεις, για ανατροπή του Μνημονίου και της αντεργατικής του νομοθεσίας.