Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Κυνήγησαν" τον αντιπεριφερειάρχη οι κτηνοτρόφοι της Ικαρίας

Χοντρό "πέσιμο" στον αντιπεριφερειάρχη Ικαρίας κ. Θεμ. Παπαθεοφάνους έκαναν σήμερα το πρωί στην Ικαρία οι κτηνοτρόφοι του νησιού! Ο κ. Παπαθεοφάνους μετά από πολύ καιρό μαζί με μηχανικούς και συμβούλους της Περιφέρειας είχε μεταβεί στο νησί, προκειμένου να εποπτεύσει τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε μία από τις επισκέψεις του στην περιοχή Βρακάδες στις Ράχες Ικαρίας όπου είχε πάει να δει το «Το Σπίτι με τους Σκορπιούς» (είναι το σπίτι που στέγασε στον εμφύλιο εξόριστο, τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και χρειάζονται άλλα 200.000 για την αναδειξή του), κτηνοτρόφοι της περιοχής που είχαν μάθει στο μεταξύ τον ερχομό του αντιπεριφερειάρχη στο νησί μπλόκαραν το αυτοκίνητο και άρχισαν να του ζητούν εξηγήσεις και τους λόγους που αφαιρέθηκε η σφραγίδα από τον κτηνίατρο της Ικαρίας.
Ο κ. Παπαθεοφάνους τους εξηγούσε ότι η σφραγίδα είχε δοθεί μόνο για 12 ημέρες (την περίοδο του Πάσχα) και από εκεί και πέρα δεν μπορούν να σφάξουν παρά μόνο σε επίσημο σφαγείο.
Όπως συνηθίζεται (έτσι κάνουν οι πολιτικοί) ο αντιπεριφερειάρχης έριχνε τις ευθύνες στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη της Μυτιλήνης κ. Φλώρο και εξηγούσε στους Ικαριώτες κτηνοτρόφους ότι πρέπει να απευθυνθούν σε αυτόν!
Το γεγονός ότι ένας μεγάλος κλάδος του νησιού μένει ουσιαστικά χωρίς δουλειά με αυτά τα καψόνια της πολιτείας είναι ένα θέμα που δεν τους απασχολεί και ιδιαίτερα! Ο κ. Παπαθεοφάνους επιθεώρησε και έργα όπως ο δρόμος Κάλαμος – Νας, το αλιευτικό καταφύγιο στο Γιαλισκάρι, ο βρεφονηπιακός σταθμός στις Ράχες κ.α.
αναδημοσίευση από www.samiakignomi.gr και www.ikariamag.gr