Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Tα υγειονομικά πρωτόκολλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Στην αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου (το κύπελλο έχει ξεκινήσει - χωρίς θεατές) και νομίζω ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους μία σημαντική παράμετρο - αυτή της χωρητικότητας των γηπέδων - αντί να επιβάλλουν οριζόντιες ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα άλλες δυνατότητες προστασίας προσφέρει ένα γήπεδο 200 θέσεων, ή ένα 500 θέσεων, άλλες ένα άλλο 1000 θέσεων και άλλες ένα 2200 θέσεων όπως αυτό της Νέας Ιωνίας (αγωνίζονται τρεις ομάδες) ή το παραπλήσιας χωρητικότητας του άλσους Βεΐκο (και εκεί αγωνίζονται τρεις ομάδες). Εύκολα η παρουσία πχ 300 ατόμων μπορεί να γίνει με παράλληλη τήρηση των μέτρων.

Συνεπώς δεν θα πρέπει να στερηθεί η χαρά της παρακολούθησης (και η "αιμοδοσία" μέσω εισιτηρίων στους συλλόγους) με γενικούς κανόνες, αλλά να υπάρχει ευελιξία με βάση τη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων.

Ορισμένοι θα πουν ότι έτσι αδικούνται σωματεία που αγωνίζονται σε γήπεδα με μικρότερη χωρητικότητα. Πράγματι έχει βάση η άποψη αυτή, αλλά στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση καλύτερα να γίνονται βήματα προς τα μπροστά έστω και με ανισομέρειες, παρά να κρατάμε δυνατότητες χωρίς να τις αξιοποιούμε. Ο αθλητισμός δεν αντέχει στη φορμολη.