Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Θριάσιο νοσοκομείο λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                              Ελευσίνα: 27/9/2020

 Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ                                                            Αρ. Πρωτ.: 452

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 1 μ.μ.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο προαύλιο έξω από το Κέντρο Εγκαυμάτων

Τα συνεχιζόμενα θετικά κρούσματα SARS-CοV-2 σε εργαζόμενους (αρχικά σε 2 νοσηλευτές και 1 γιατρό της Α Παθολογικής κλινικής και κατόπιν σε 1 νοσηλεύτρια της Πνευμονολογικής κλινικής – είχε εργασθεί και στην Α Παθολογική κλινική) και ασθενείς του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου  επιβάλλουν την άμεση λήψη ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών και την πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας. 

Θυμίζουμε, ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, μετά την εμφάνιση των δύο πρώτων κρουσμάτων στους εργαζόμενους της Α Παθολογικής κλινικής, δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως για παράδειγμα:

● δεν τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα όλες οι «στενές επαφές» των νοσουσών συναδελφισσών αλλά η  καραντίνα περιορίστηκε μόνο σε νοσηλευτές

● δεν ανεστάλη η εφημερία της κλινικής στις 19 Σεπτεμβρίου αλλά αντίθετα έγιναν εισαγωγές ασθενών πριν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ασθενών και εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, παρά την συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας, ακόμα και μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εξασφαλίσει ούτε τον επαρκή εφοδιασμό με Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις π.χ. σε αντισηπτικά και γάντια.

Απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν νοσήσει περισσότεροι από 570 υγειονομικοί, η κυβέρνηση αρνείται να γίνεται συστηματικός προληπτικός έλεγχος όλων των εργαζομένων στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες αλλά και όλων των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς/προσυμπτωματικούς νοσούντες. Ενώ αντί για την αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων για τον μοριακό έλεγχο και την εξασφάλιση των αναγκαίων αντιδραστηρίων, η κυβέρνηση προωθεί την ανάθεση του μοριακού σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, δίνοντας άλλο ένα «δωράκι» στους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία.

Γι' αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 1 μ.μ. στο χώρο έξω από το Κέντρο Εγκαυμάτων για να οργανώσουμε μαζί την διεκδίκηση για:

► να τεθούν σε καραντίνα όλες οι στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων και να γίνει λεπτομερής ιχνηλάτηση

► να κλείσει η Α Παθολογική κλινική - μόλις ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος των νοσηλευομένων - και να γίνει πλήρης απολύμανση

► να εξασφαλισθεί η χορήγηση ενισχυμένων Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με προτεραιότητα σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς

► να ληφθούν όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα, όπως αυτά που προβλέπονται στο ΠΔ 186/95 για την  «Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες», όπως είναι και ο SARS-COV- 2 

► να γίνει - επιτέλους - προμήθεια μηχανήματος μοριακού ελέγχου, υψηλής διαγνωστικής ευαισθησίας, με επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων, και να γίνεται περιοδικός προληπτικός όλων των εργαζομένων, ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης, και όλων των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο

► να εξασφαλισθεί κατάλληλος χώρος για τη διαμονή όσων συναδέλφων τίθενται σε καραντίνα, αν το επιθυμούν

► να ενισχυθεί άμεσα το νοσοκομείο με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, για να καλυφθούν οι ανάγκες και να υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας "εφεδρείας"

► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις

Ξεκαθαρίζουμε την κάθετη διαφωνία μας σε οποιοδήποτε σχεδιασμό για τη μετατροπή του νοσοκομείου σε "νοσοκομείο μίας νόσου". Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη στελέχωση και πλήρη αξιοποίηση των νοσοκομείων που έκλεισαν με τα Μνημόνια (π.χ. ΓΝΔΑ "Αγ. Βαρβάρα) καθώς και την επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.