Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η “Εργάνη Αθηνά” τιμά το συγγραφικό έργο και την ζωή της Αντιγόνης Ρωμυλίου


...ανταπόκριση του Γιώργου Βιτσαρά στο ert.gr...

Ο γυναικείος σύλλογος “Εργάνη Αθηνά” τιμά την ζωή και το έργο της 95χρονης Ικαριώτισσας, Αντιγόνης Ρωμυλίου, στον υπαίθριο χώρο της πλατείας Κατσούλη στον Εύδηλο, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο της με τίτλο «Σοφία». Για την συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσει η Γεωργία Καρναβά μέλος του συλλόγου “Εργάνη Αθηνά”, η Χριστίνα Λάκκα ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και ο συγγραφέας, Γιάννης Λομβαρδάς.

Στο βιβλίο περιγράφεται η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που παντρεύτηκε στα 18, έμεινε έγκυος στους 6 μήνες που έκατσε με τον άντρα της, και αυτός έφυγε για την Αμερική για να γυρίσει μετά από 52 χρόνια.


Σχόλιο του Blog: Εξαιρετική η εκδήλωση που θα γίνει και τιμή μας που έχουμε παρουσιάσει την Αντιγόνη Ρωμυλίου, τόσο μέσα από το βιβλίο "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", όσο και στο Α' μέρος του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" (το Β' μέρος ακόμα παραμένει στη ναφθαλίνη). Επίσης πρόσφατα παρουσιάσαμε και την "Εργάνη Αθηνά".