Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τιμήθηκε η προσφορά και το έργο της Αντιγόνης Ρωμυλίου

 





Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στον Εύδηλο στον υπαίθριο χώρο της πλατείας Κατσούλη και με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων για προστασία από την πανδημία, η εκδήλωση του συλλόγου “Εργάνη Αθηνά” με χορηγό επικοινωνίας το Ράδιο Ικαρία. Ο σύλλογος τίμησε  τη ζωή και το έργο της 95χρονης Ικαριώτισσας, Αντιγόνης Ρωμυλίου, που έδωσε το παρόν, ενώ παρουσιάστηκε και το βιβλίο της με τίτλο «Σοφία». Για την συγγραφέα και το έργο της μίλησαν η Γεωργία Καρναβά μέλος του συλλόγου “Εργάνη Αθηνά”, η Χριστίνα Λάκκα ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και ο συγγραφέας, Γιάννης Λομβαρδάς.

Στο βιβλίο περιγράφεται η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που παντρεύτηκε στα 18, έμεινε έγκυος στους 6 μήνες που έκατσε με τον άντρα της, και αυτός έφυγε για την Αμερική για να γυρίσει μετά από 52 χρόνια.

Στα πλαίσια της εκδήλωση παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από δηλώσεις της Αντιγόνης Ρωμυλίου στο ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο" (Α' μέρος, το Β' παραμένει στο μπαλαούρο της ΕΡΤ), ενώ η Αντιγόνη Ρωμυλίου και η προσφυγική της μαρτυρία, βρίσκεται και στο βιβλίο των εκδόσεων "Νότιος Άνεμος", "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο".