Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Αμαλία Φλέμιγκ: Συγκέντρωση εργαζομένων και φορέων για το θέμα της μεταφοράς προσφύγων


...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, διοργανώνουν την Παρασκευή 18/10/2019 στις 13.00 τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Α. Φλέμιγκ – Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης, ζητώντας να λειτουργήσει και να αναβαθμιστεί η πτέρυγα «Μπόμπολα» με νέες κλινικές όπως Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, Κέντρο αποκατάστασης και άλλες υποστηρικτικές δομές.
Για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:  «Θέλουμε να είναι σε όλους ξεκάθαρο πως στηρίζουμε το δικαίωμα των συνανθρώπων μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Πως δεν επιτρέπουμε να βρει καταφύγιο στον αγώνα μας καμία ρατσιστική συμπεριφορά! Άλλωστε όχι μόνο υπάρχουν ελεύθερες δημόσιες δομές που μπορούν να τους στεγάσουν, αλλά αν και όσοι εγκατασταθούν στην περιοχή μας θα χρειαστούν – όπως όλος ο πληθυσμός – περίθαλψη και φροντίδα. Ποίος θα την παρέχει με κλειστά Νοσοκομεία»;

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της ανακοίνωσε τα εξής: «Καλύπτουμε και στηρίζουμε την Κινητοποίηση που αποφάσισαν τα Σωματεία Εργαζομένων Αμαλία Φλέμιγκ – Σισμανόγλειο- Παίδων Πεντέλης την Παρασκευή 18/10/2019 στις 13.00μμ στο προαύλιο της πτέρυγας «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, προκειμένου να εμποδίσουμε την μετατροπή του Νοσοκομείου σε HOT SPOT.

Ασφαλώς είναι επιβεβλημένη η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Ασφαλώς η Κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Όχι όμως να μετατραπούν Νοσοκομεία και Υγειονομικές Μονάδες σε HOT SPOT.

Οι Υγειονομικές βόμβες που δημιουργήθηκαν στα νησιά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας πρέπει να εκλείψουν.
Τα Νοσοκομεία όμως δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο.
Διαλύεται ημέρα με την ημέρα η λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου με την δημιουργία HOT SPOT μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο που φιλοξενεί 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες. 150 ασθενείς είναι σε συνεχή υπερδιέγερση εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργήθηκαν.

Αντί λοιπόν να μεταστεγασθούν οι πρόσφυγες, μετανάστες από το Νοσοκομείο της Λέρου, πάμε να φτιάξουμε και κέντρο φιλοξενίας και σε δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο.
Ένα μεγάλο όχι.
Θα είμαστε εκεί να παλέψουμε με τους εργαζόμενους».