Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Μάχη για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης


Με νέα στοιχεία (συνεντεύξεις, έγγραφα, φωτο εποχής, κλπ) σε πρόσθετο κεφάλαιο, αλλά και συμπληρώσεις στο σώμα της πρώτης έκδοσης και την προσθήκη άλλων 34 σελίδων, κυκλοφορεί η δεύτερη έκδοση, όταν η τρέχουσα επικαιρότητα κάνει τη διάσωση της ιστορικής μνήμης οδηγό για το σήμερα.

Από τον πρόλογο στις προσθήκες:


Προσθήκες Β΄έκδοσης 

Εισαγωγή  


Στο ταξίδι που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες το βιβλίο και με την επιλογή μας τόσο να μην σταματήσουμε την έρευνα, όσο και να επιλέξουμε τη διοργάνωση εκδηλώσεων – βιβλιοπαρουσίασης, με τη ζωντανή σχέση που υπάρχει πάντα με το κοινό, νέα στοιχεία και νέες μαρτυρίες ήρθαν να προστεθούν και να αναβαθμίσουν την έρευνα.  

Νέο ποιοτικό στοιχείο είναι η παρουσία-συμμετοχή με εισήγηση και παρεμβάσεις στη συζήτηση σε βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, που συνδέει για πρώτη φορά, τη θεματική που πραγματευόμαστε με το συνολικό αγώνα στο θέμα αυτό.  

Προσθέτουμε σαν παράρτημα τα νέα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και δεν θα είναι η τελευταία προσθήκη υλικού, καθώς έχουν γίνει επικοινωνίες και έχουν δρομολογηθεί και άλλες συνεντεύξεις. Συνεπώς θα υπάρξει στο μέλλον και νέα έκδοση ακόμα πιο εμπλουτισμένη.  

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό  του βιβλίου, το γράφει ο κόσμος με τη συμμετοχή του και είναι μία ζωντανή και δημιουργική σχέση που του μεγαλώνει τη δυναμική του. 

Για άλλη μία φορά σας ευχαριστούμε.

Ν.Μ.