Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ο δικός μας αθλητισμός και "oι άλλοι"


Με ποιά εκδοχή του αθλητισμού να ταυτιστούμε, με αυτή της ιστορικής μνήμης και των κοινωνικών αγώνων που αναφέρει το βιβλίο "Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα", αλλά και στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, ή με αυτή που περιγράφεται στην επισυναπτόμενη είδηση;


Επεισόδια μεταξύ οπαδών σε Νίκαια – Παπαστράτειο – Αιγάλεω (αναδημοσίευση από το ert.gr)


Αν και το παραδοσιακό ντέρμπι Προοδευτικής – Ιωνικού Νικαίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, φαίνεται ότι η αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών ξεκίνησε νωρίτερα.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής σημειώθηκαν στην οδό Πέτρου Ράλλη και Λαμπράκη, στη Νίκαια, ενώ ο Ιωνικός αντιμετώπιζε σε αγώνα μπάσκετ την ομάδα του Ερμή Αγιάς για την Α2. Οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν μεταξύ τους, πετώντας πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα ενώ ένα ΙΧ όχημα κάηκε. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που έφθασαν στο σημείο προχώρησαν μέχρι στιγμής σε 16 προσαγωγές.

Στο Αιγάλεω 
Στον αγώνα μπάσκετ της Α2 ανδρών μεταξύ του Διαγόρα Δρυοπιδέων και του φιλοξενούμενου Γ.Σ. Αμαρουσίου, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε φιλάθλους του Αμαρουσίου.

Στο πόλο 
Δύο άτομα τραυματίστηκαν από επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παπαστράτειο σε αγώνα υδατοσφαίρισης γυναικών, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γλυφάδας. Περίπου τρίαντα άτομα με μαύρα ρούχα, κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν στο γήπεδο και αφού προκάλεσαν ζημιές κατέβασαν πανό, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή του αγώνα.

Φωτο: Μιχάλης Καραγιάννης EUROKINISSI
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ