Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Νέα από την άκρη του Αιγαίου

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ηρακλής Ικαρίας: Άφθονο κρασί, καλή μουσική!! Και όλους εσάς για καλή παρέααα…
Σας περιμένουμε!!















Aπό τη θεατρική ομάδα DUENDE:
 Η Ρομαντική Μου Ιστορία – ξανά για 3 τελευταίες παραστάσεις στην Ικαρία!!!

24/3/2019 αίθουσα Αγ. Δημητρίου Ραχών 9:00 μμ

29 & 30/3/2019 παλιό Δημαρχείο Αγ.Κηρύκου 9:00 μμ
 Λίγα λόγια για το έργο:
«Πού συναντάει κανείς ανθρώπους; Πού γνωρίζονται οι άνθρωποι; Σε παμπ; Στο γυμναστήριο; Στο σουπερμάρκετ; Θα σας πω εγώ πού.
Αν δεν έχεις βρει τον άνθρωπό σου πριν να πάρεις το πτυχίο σου, θα παντρευτείς κάποιο βούρλο απ’ τη δουλειά σου. Δεν κάνω πλάκα. Είναι απλό. Ξέρετε πώς αναπαράγονται τα ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας; Τα βάζουν στο ίδιο κλουβί.»

H Ρομαντική μου ιστορία του νεότατου Σκωτσέζου συγγραφέα D. C. Jackson είναι ένα έργο που με εργαλείο το χιούμορ μιλάει για τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αυταπάτη, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων και τους συμβιβασμούς. Ένα έργο για τη δυσκολία των ανθρώπων να δημιουργήσουν σχέσεις, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης και της δουλειάς.
 Για τη μοναξιά των 35άρηδων.
Το έργο παίχτηκε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2010 και έκτοτε έχει παιχτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Αμερική και την Αυστραλία, παντού με μεγάλη επιτυχία. Στην αρχή την ιστορία την παρακολουθούμε από τη σκοπιά του άντρα, που υποτίθεται ότι προσπαθεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από μια σχέση που δημιούργησε με μια συνάδελφο μόλις έπιασε δουλειά στο γραφείο. Όμως την ιστορία την ακούμε και από την πλευρά της γυναίκας  και τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

 Γλέντι - χοροεσπερίδα στις Ράχες αμέσως μετά την παρέλαση, χοροεσπερίδα από το Διαγόρα.



Ανακοίνωση  της  «Λαϊκής  Συσπείρωσης  Φούρνων»  (21/3/2019)
Για την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία του νησιού μας.

 
  Συμπατριώτες/σες εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την κατάσταση την οποία  καλούμαστε ακόμη μια φορά να αντιμετωπίσουμε.
  
Σε όλους μας είναι γνωστό ότι το πλοίο ‘’Μεγαλόχαρη’’, λόγω εργασιών επισκευής, δεν θα εκτελεί τα καθιερωμένα δρομολόγια του σε ΦΟΥΡΝΟΥΣ-ΘΥΜΑΙΝΑ-ΙΚΑΡΙΑ-ΣΑΜΟ από τις 26/3/2019.
  
Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, για την αντικατάσταση του ‘’Μεγαλόχαρη’’ από άλλο πλοίο για τις ημέρες που θα λείπει, ώστε να εκτελεστεί  κανονικά το πρόγραμμα της γραμμής. 

Στο ίδιο έργο θεατές;

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Να σας θυμίσουμε πως κατά την Φθινοπωρινή περίοδο, η ίδια εταιρεία και με το ίδιο πρόσχημα, άφησε εκτός σύνδεσης τα νησιά μας για πάνω από 1,5 μήνα. 

Ως πότε θα συνεχιστεί η εφοπλιστική ασυδοσία, με την ανοχή όλων των υπευθύνων;

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ρεαλιστικότητα της θέσης της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης ‘’ για  Ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο Οργανισμό ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με σύγχρονα καράβια για ασφαλή δρομολόγια και φτηνά εισιτήρια.
 Προτεραιότητα να είναι οι ανάγκες των νησιωτών και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων’’ καλεί όλους τους φορείς και  τους κατοίκους του νησιού, να αγωνιστούν για την απρόσκοπτη ενδοεπικοινωνία του νησιού μας, για να μην μείνουμε ούτε μία μέρα χωρίς πλοίο, που θα συνδέει τα νησιά του νομού μας.

2)ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 23/3/2019

 Για την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νησιών μας.
Συμπατριώτες/σες, σε επαγρύπνηση!

Δυστυχώς, η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δεδομένα του τόπου μας (παρά τα όσα λέγονται), βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο, λόγω των πολιτικών που ακολουθείται εδώ και χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Συμπατριώτες/σες το πλοίο Μεγαλόχαρη  ΝΠ 12577, στο οποίο έχει ανατεθεί το συγκοινωνιακό έργο ΦΟΥΡΝΟΙ-ΘΥΜΑΙΝΑ-ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ-ΙΚΑΡΙΑ-ΣΑΜΟ,
θα εκτελέσει το τελευταίο του δρομολόγιο την ΔΕΥΤΕΡΑ 25/3/2019.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία το ίδιο πλοίο θα βρίσκεται σε επισκευή από τις 26/3/2019 και για τις επόμενες (όπως αναφέρει) 7 ημέρες(;;;;;). Κουβέντα όμως δεν γίνεται για την υποχρεωτική αντικατάσταση του ‘’ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ’’  από άλλο πλοίο , των ίδιων προδιαγραφών, για να καλύψει αυτή την ανάγκη για όσο χρονικό  διάστημα είναι απαραίτητο.
Το συγκεκριμένο γεγονός, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των συμπατριωτών μας, όσο και την εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά. Σοβαρά όμως προβλήματα δημιουργούνται και στην μετακίνηση ασθενών, καθώς το καραβάκι εκτελεί και χρέη ΕΚΑΒ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η  πλοιοκτήτρια εταιρεία Πάρος Αντίπαρος ΝΕ την φθινοπωρινή περίοδο, με το ίδιο πρόσχημα τις επισκευής του πλοίου ‘’ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ’’ , άφησε εκτός σύνδεσης τα νησιά μας για πάνω από 1,5 μήνα.

Σε ότι μας αφορά, έχουμε κάνει σαφές εδώ και χρόνια ότι ουσιαστική λύση προς όφελος των νησιωτών, στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δεν μπορεί να υπάρξει αν οι συγκοινωνίες δεν αντιμετωπισθούν από το κράτος ως  κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν αποκλειστικά δημόσιο ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ που θα  διασφαλίζει :
1)    Απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με το Πειραιά και μεταξύ τους χειμώνα – καλοκαίρι.
2)    Ναύλο προσιτά στους επιβάτες που θα συμβαδίζουν με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις της πλειονότητας των Ελλήνων  εργαζομένων.
3)    Ασφαλή και γρήγορα ταξίδια με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.

Ωστόσο, σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία (δημότες – επαγγελματικούς φορείς – συλλόγους) σε αγωνιστική ετοιμότητα, πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών θυσιάζοντας στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας.
 Να είμαστε σε επαγρύπνηση , ώστε να μην αποχωρήσει το ‘’Μεγαλόχαρη’’ χωρίς να έχει γίνει η αντικατάσταση σου από άλλο πλοίο.