Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τα Καλάβρυτα δεν ξεχνούν ούτε στο ποδόσφαιρο...

 ...αναδημοσίευση από την εφημερίδα Πελοπόννησος...


Τα Καλάβρυτα δεν ξεχνούν, ούτε στο ποδόσφαιρο! Η ΑΕ Καλαβρύτων «φιλοδώρησε» με 5 γκολ την Αυτόνομη σ' ένα εύκολο απόγευμα την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορίας.

Ο αγώνας, παραμονή της εθνικής επετείου είχε ιδιαίτερο χρώμα, με τους Καλαβρυτινούς να τιμούν την Αυτόνομη, καθώς ο πρόεδρος της ΑΕ Καλαβρύτων, Τάκης Βαρβιτσιώτης παρέδωσε το Λεύκωμα του Δήμου για το Ολοκαύτωμα και βιβλίο με σπάνιες μαρτυρίες από την εκτέλεση των Καλαβρυτινών τον Δεκέμβριο του ΄43 από τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


Πρόκειται μια σπάνια τιμή που γίνεται σε αυτή την αντισυμβατική ομάδα που αγωνίζεται στην κατηγορία με σύνθημα τις… αλάνες και πολλούς φίλους από το γνωστό «στέκι» της πλατείας Γεωργίου.

Η διοίκηση της ΑΕΚ θυμήθηκε ότι στις 13 Δεκεμβρίου2018 που βρέθηκε στην Πάτρα για να παίξει με την Αυτόνομη, οι άνθρωποι των γηπεδούχων τίμησαν την ημέρα του εορτασμού της 75ης επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε «Ποτέ πια άλλα Καλάβρυτα - Κάτω ο φασισμός και ο ναζισμός».

Οι παίκτες της ομάδας των Καλαβρύτων με τον γενικό αρχηγό, Νίκο Κυριαζή, παρέδωσαν επίσης σε κάθε παίκτη της Πάτρας από μία καρτ-ποστάλ με εικόνες από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Η ΑΕ Καλαβρύτων, με την έκπληξη που επεφύλαξε στην Αυτόνομη ανταπέδωσε και έδειξε καθαρά ότι ο αθλητισμός δεν έχει χρώμα. Και βέβαια ενώνει τους πάντες και στέλνει μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης.

ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ