Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

92 χρόνια ζωής για τον Εθνικό Αστέρα – Πρωτοβουλίες παλαιμάχων

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Πάνε χρόνια από την εποχή που η υδροφόρα έβρεχε το ξερό της Νήαρ Ήστ πριν μπει στο γήπεδο η ομάδα με το αστέρι με τις εξέδρες να είναι γεμάτες.



Επίσης πάνε χρόνια από την τρομερή πορεία της ομάδας από τη Δ’ Εθνική μέχρι την Α’ Εθνική και τα αμέτρητα γκολ που σκόραρε εκείνα τα χρόνια ο Νταβόρ Γιακόβλεβιτς.



Προϊόν της ποδοσφαιρικής παιδείας που έφεραν σε όλη την Ελλάδα οι Μικρασιάτες πρόσφυγες ήταν ο Εθνικός Αστέρας της Καισαριανής, που προέκυψε από τη συνένωση του Εθνικού και του Αστέρα.Σε εξέλιξη την τελευταία περίοδο, είναι πρωτοβουλία παλαιμάχων με αφορμή τα 92 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας.

H πρωτοβουλία αποκτάει μεγαλύτερη σημασία λόγω των τελευταίων «πέτρινων χρόνων» που βιώνει η ιστορική ομάδα, που την αποξένωσαν από τον κόσμο της Καισαριανής. Διοικητικές περιπέτειες με αρνητικά αποτελέσματα στις αγωνιστικές δραστηριότητες, έφεραν την ομάδα σήμερα να αγωνίζεται στη Β’ τοπική κατηγορία της Αθήνας.

Συγκινητική διάσταση στην πρωτοβουλία των παλαιμάχων, έδωσε η παρουσία στην πρόσφατη κοπή της πίτας των παλαιμάχων, η παρουσία του Αστέρη Μπελά και του Γιάννη Ζέρβα, που πλησιάζουν την έννατη δεκαετία της ζωής τους και δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια αυτή.


Ήδη έχουν γίνει και επαφές των παλαιμάχων με τη δημοτική αρχή και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ η επόμενη συνάντηση των παλαιμάχων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 1919 στις 3.30 μ.μ στο γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ για να συγκροτηθεί εκ νέου η ομάδα των παλαιμάχων. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και ειδικά της νεολαίας και στα πλαίσια αυτά έχει γίνει και επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ όπου μίλησαν οι παλαίμαχοι Μπάμπης Μαστρογιάννης και Νίκος Μάλλιαρης.

…αθλητική και κοινωνική ιστορία και στην ΕΡΑ Σπορ τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 10μμ…