Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Tα σωματεία της Ικαρίας για την απεργία της 7 Φλεβάρη


ΚΟΙΝΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  στις  7.2.19


        Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Ικαρίας-Φούρνων εκφράζουν από κοινού την στήριξη και αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Σαμιώτικου λαού για τα ζητήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού καθώς και της συνεχούς υποβάθμισης της Υγείας.
     Συντασσόμαστε με το πλαίσιο του  Εργατικό Κέντρου συναποφασισμένο μαζί με 19 και πλέον μαζικούς φορείς-σωματεία-συλλόγους  της Σάμου, όπου με αυτό καλούν σε πανσαμιακή απεργία στις 7.2.19.
Για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό διεκδικούμε:
     Να κλείσει ΤΩΡΑ το Hot spot στη Σάμο και στα άλλα νησιά, να μην γίνει κανένα νέο σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού, να απεγκλωβιστούν και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια άμεσα σε όποια χώρα επιθυμούν.
    Εκφράζουμε αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες-μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες εντός και πέριξ του hotspot. Να καταργηθεί η απαράδεχτη συμφωνία κυβέρνησης- Ε.Ε.- Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας. Όχι στο δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας.

Για την Υγεία απαιτούμε:
       Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πρέπει να παρέχεται από το κράτος δωρεάν και ισότιμα σε όλους, μέσα από ένα ενιαίο και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας. Με κρατική χρηματοδότηση να είναι επαρκής ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας για να μη χωράει καμία επιχειρηματική δράση.
    Άμεση στελέχωση των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό), μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών που εργάζονται, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του λαού των νησιών μας.
    Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νησιά μας με έμφαση στη πρόληψη. Πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας με 24ωρη λειτουργία, πλήρη στελέχωση του Π.Ε.ΔΥ και όλων των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων με μόνιμο και ειδικευμένο γιατρό γενικής ιατρικής και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό.
    Αναβάθμιση της λειτουργία του ΕΚΑΒ,  ώστε να καλύπτονται με ασφάλεια και απρόσκοπτα όλα τα επείγοντα περιστατικά και να μην μένει ποτέ με ένα ασθενοφόρο
       Πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και νοσηλεία για όλο το λαό. Κατάργηση κάθε συμμετοχής σε ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, μετανάστες.
      Δεν εφησυχάζουμε και θα αντιδράσουμε άμεσα σε κάθε νέα προσπάθεια συγχώνευσης των Νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου.                        
ΙΚΑΡΙΑ 3/2/19