Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Aντιφασιστική διαδήλωση το μεσημέρι – Αντιρατσιστικό ποδόσφαιρο το απόγευμα του Σαββάτου 20/10

...αναδημοσίευση από το ert.gr...


Στις 12 το μεσημέρι στα Καραβάκια Περάματος θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτώβρη. Πρόκειται για απάντηση στη φασιστική επίθεση στις 15 Σεπτέμβρη κατά του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια περιοχή.








Στο κοινό τους κάλεσμα η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ), η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), σωματεία, δημοτικές κινήσεις, συλλογικότητες και φορείς, αναφέρουν μεταξύ άλλων:
– Έξω οι φασίστες από τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά!
– Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής!
– Στη φυλακή οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ!
H επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, από φασίστες της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτει για άλλη μία φορά το ναζιστικό πρόσωπο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης»
H KEEΡΦΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα με κάλεσμα φορέων, αντιφασιστικών κινήσεων, φοιτητικών συλλόγων και δημοτικών κινήσεων.
Δεν ανεχόμαστε την επανεμφάνιση των νεοναζί στις γειτονιές του Πειραιά, όπου έδρασαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οργάνωσαν πογκρόμ κατα των μεταναστών στη Νίκαια, επιθέσεις κατά του Ρεσάλτο, επιθεσεις κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Πειραιά και τον τελευταίο χρόνο εισέβαλλαν στο κοινωνικό χώρο Φαβέλλα και έστησαν ενέδρα σε μέλη της ΟΡΜΑ».

 

Το αντιρατσιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου

Στο γήπεδο του ΠΑΟ Ρουφ – 7×7 ΟΠΑΝΔΑ (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), θα πραγματοποιηθεί το αντιρατσιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου FARE 2018, μεταναστευτικών κοινοτήτων, από τις 4μμ έως τις 8μμ.
Όπως αναφέρει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών: «Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών συμμετέχει στις δράσεις του FARE Network και διοργανώνει ένα Αντιρατσιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.
Οι εβδομάδες δράσεων #FootballPeople του δικτύου FARE network, έχουν πλέον καθιερωθεί! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καμπάνια κατά των διακρίσεων στο χώρο του αθλητισμού της Ευρώπης. Για δύο εβδομάδες, από τις 11 έως τις 25 Οκτωβρίου 2018, συμμετέχουν ενεργά με τουλάχιστον 2.000 δράσεις, πάνω από 100.000 άνθρωποι από 60+ χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.



Στην φετινή μας διοργάνωση – Αντιρατσιστικό Τουρνουά 2018, συμμετέχουν και συναγωνίζονται ποδοσφαιρικές ομάδες (FC) μεταναστευτικών κοινοτήτων – μέλη μας από Αλβανία, Αφγανιστάν, Καμερούν και Κονγκό. Η λήξη των αγώνων όπως κάθε χρόνο συνοδεύεται με την απονομή τιμητικού βραβείου στον νικητή του Τουρνουά.
Με την υποστήριξη του ΣΕΜ (Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών) του Δήμου Αθηναίων, ΟΠΑΝΔΑ – Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων».