Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταγγέλλει τη διοίκηση Καμίνη στον 9,84



Την Τετάρτη 24/10, σε συνεδρίαση του το ΔΣ του Δημοτικού ραδιοσταθμού 984, αποφάσισε να ξεδιάντροπο τρόπο, να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων του σταθμού, το έλλειμμα των 150.000 ευρώ που έχει ο ραδιοσταθμός.

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 5 απολύσεις εργαζόμενων, και απαιτούν ταυτόχρονα από τους εργαζόμενους του σταθμού, να δανείσουν τμήμα του μισθού τους στη διοίκηση του σταθμού για να καλύψει την τρύπα που ή ίδια έχει δημιουργήσει. Οι περικοπές στους μισθούς θα γίνουν κλιμακωτά και θα φτάνουν σε περικοπές έως και του 60% των καταβαλλόμενων αποδοχών.


Η διοίκηση Καμίνη, ακολουθώντας πιστά την κεντρική πολιτική, θεωρεί τους εργαζομένους “βάρος” και τους πετάει στα σκουπίδια. Όπως η κυβέρνηση Τσίπρα διαφημίζει τα τεράστια πλεονάσματα που βγήκαν από τις θυσίες των εργαζόμενων, και τα παραχωρεί στο χρέος
και τους τραπεζίτες, έτσι και ο Καμίνης τα «πλεονάσματα» που περηφανεύεται ότι έχει ο Δήμος μετατρέπονται σε θηλιά για τους εργαζόμενους του 984.

 Την ίδια ώρα και πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις του «Business Plan" για τον Ραδιοσταθμό» αυξάνονται οι εκβιασμοί με απαιτήσεις μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους σε μερική απασχόληση, απειλές για διαθεσιμότητες και δεκάδες απολύσεις. Οδηγούν έτσι με μαθηματική ακρίβεια, στη συρρίκνωση, την απαξίωση και τελικά το
κλείσιμο του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84.

Οι εργαζόμενοι του 984 στην γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν να απορρίψουν χωρίς δεύτερη συζήτηση  το προτεινόμενο σχέδιο και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διοίκηση
του σταθμού.

Χρειάζονται την στήριξη όλων μας για να νικήσουν. Η πρωτοβουλία για την ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, είναι στο πλευρό τους και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα τους.



Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ


2)Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας για τον Αθήνα 9,84
Δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου

Να βάλουμε φρένο στις απολύσεις 5 εργαζόμενων του Ραδιοσταθμού Αθήνα 984 από τον Καμίνη

Να συζητηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης η ανάκληση των απολύσεων 
Ο Καμίνης, πιστός στον αντεργατικό κατήφορο από την πρώτη του θητεία, προχωρά στις απολύσεις πέντε ακόμη εργαζόμενων του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84. Είχαν προηγηθεί άλλες δέκα απολύσεις. Είναι προφανές ότι θεωρεί τους εργαζομένους “βάρος” και τους πετάει στα σκουπίδια. Την ¨δια ώρα αυξάνονται οι εκβιασμοί του προσωπικού με απαιτήσεις μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους σε μερική απασχόληση οδηγώντας έτσι στη συρρίκνωση, την απαξίωση και τελικά το κλείσιμο του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84.Στο όνομα των ελλειμμάτων του Αθήνα 9.84 ύψους 150.000 ευρώ, ο πλεονασματικός Δήμος Αθήνας με εντολή Καμίνη άρχισε τις απολύσεις.
Είναι σκάνδαλο η προβολή του χώρου όπου βρίσκεται ο Ραδιοσταθμός Αθήνα 9.84 ως κέντρου καινοτομίας, όπου ο Δήμος Αθήνας διεκδικεί μάλιστα Βραβείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ίδια ώρα να οδηγούν σε κλείσιμο των σταθμό και σε απόλυση δεκάδες εργαζομένους.
Βέβαια η επιχειρηματικότητα και η μετατροπή του χώρου σε πεδίο δράσης και προβολής των εταιριών δεν αποκλείεται να προϋποθέτει να τους αδειάσει τη γωνία ο 9.84 το αμφιθέατρο του οποίου πέρασε στην Τεχνόπολη και αναβαθμίζεται για να είναι ανταγωνιστικό στη διεκδίκηση μεριδίου συνεδριακού τουρισμού.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, τα σωματεία του Δήμου Αθήνας να απαιτήσουν την ανάκληση των απολύσεων.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί έκτακτα, να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για τον Αθήνα 9.84 και να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας



 3)Απολύσεις θέλουν στον "Αθήνα 9,84"

Σήμερα το μεσημέρι (25/10) πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον “Αθήνα 9,84” με την παρουσία των συνδικαλιστικών ενώσεων. Μια ημέρα πριν η ΔΕΡΑ ψήφισε το επιχειρησιακό σχέδιο 3ετίας και με πρόσχημα το έλλειμμα 150.000 ευρώ, προβλέπουν μείωση κόστους λειτουργίας κατά 13% και απολύσεις! Όπως αποκαλύφθηκε στη γενική συνέλευση η διοίκηση θέλει να προχωρήσει άμεσα  σε 5 απολύσεις, σε 5 μετατροπές συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε ορισμένου χρόνου, ενώ προβλέπεται και μείωση των μισθών από 20% ως και 60% (για υψηλόμισθους όπως ειπώθηκε) για λίγο διάστημα!

Οι εργαζόμενοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα (παρακάτω αναρτάται), το οποίο πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε στην Κοραή. Δεν τους επιτράπηκε ωστόσο η είσοδος και τελικά μπήκαν  με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου “Ανταρσυα στις γειτονιές της Αθήνας” Πέτρου Κωνσταντίνου.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και η εκπρόσωπος της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" Ματίνα Παπαχριστούδη που επεσήμανε πως η διοίκηση άλλες φορές το παίζει "ΜΜΕ δημοσίου συμφέροντος" και χρησιμοποιεί την ΕΣΗΕΑ και άλλες φορές εμφανίζεται ως εταιρεία με business plan. Διατύπωσε το ερώτημα για ποιό λόγο επιλέγεται πέντε μήνες πριν τις εκλογές για το δήμο Αθήνας να "καθαρίσει" ο δημοτικός σταθμός, αναρωτήθηκε ποιοί στόχοι κρύβονται πίσω από μια τέτοια ενέργεια και γιατί η διοίκηση-διεύθυνση δεν επιχείρησε να βρει λύση με το δήμο-ιδιοκτήτη του σταθμού. Τον οποίο βεβαίως χρησιμοποιεί ως προπαγανδιστικό όχημα για την πολιτική της δημοτικής αρχής. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάνε άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, να βγάλουν στον αέρα του "Αθήνα 9,84" που είναι σταθμός δημοσίου συμφέροντος την αντίδρασή τους, να απορρίψουν ολοκληρωτικά το σχέδιο απολύσεων και να το καταργήσουν στην πράξη.
Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθήνας το ομόφωνο ψήφισμα τους με το οποίο απορρίπτουν το σχέδιο της διοίκησης και παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Το Ψήφισμα των εργαζομένων

Με ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιοσταθμό « 9, 84»που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, καταγγέλλεται η διοίκηση του ραδιοσταθμού ότι επιχειρεί «να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων» τη «διαχειριστική αδυναμία της». Επίσης, καταγγέλλεται ότι ενώ ήταν γνωστό από μήνες ότι ο προϋπολογισμός του ραδιοσταθμού «είχε πέσει έξω», θέτουν «προ τετελεσμένων τους εργαζομένους, αποφασίζοντας απολύσεις, περικοπές μισθών, μετατροπή συμβάσεων και μερική καταβολή δεδουλευμένων».