Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Έκκληση στήριξης των προσφύγων στο Λαύριο από Έλληνες φίλους γερμανικής ομάδας

...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Ομάδα με ριζοσπαστικό προσανατολισμό και πολλούς φίλους ακόμα και έξω από τη χώρα της, είναι η γερμανική Sankt Pauli. Στον ίδιο προσανατολισμό οι Έλληνες φίλοι της εξελίσσουν πρωτοβουλία στήριξης προσφύγων στο Λαύριο. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι:
«Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου που λειτουργεί από την δεκαετία του ’50, δεν είναι άγνωστο στο Sankt Pauli Athen Klub. Δύο φορές κατά το παρελθόν κόσμος του klub παρέδωσε τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτό δεν μπορούσαν να καλυφθούν, παρά το ότι το Κέντρο τελούσε υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα τελευταία 48 χρόνια.
Δυστυχώς η αποχώρηση του ΕΕΣ από τα τέλη Ιουλίου, καθώς το Κέντρο έπαψε να συμπεριλαμβάνεται πλέον στις μόνιμες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, διόγκωσε ακόμα περισσότερο τα προβλήματα των περίπου 350 ατόμων (πολλά εξ αυτών παιδιά) που ζουν εκεί. Οι συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο ήταν ούτως ή άλλως δύσκολες (κατάσταση κτιρίων κλπ). Τώρα πλέον όσοι διαμένουν σε αυτό, μετά την αποχώρηση του ΕΕΣ, εξαρτώνται από τη βοήθεια οργανώσεων και απλών πολιτών που προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης».


Ο γνωστός τεχνικός Ewald Lienen σε διανομή συσσιτίου σε άστεγους στο γήπεδο της ομάδας
Ήδη οι Έλληνες φίλοι της γερμανικής ομάδας, με χρήματα από το ταμείο του, αγόρασε τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ, τα οποία μέλη του Klub παρέδωσαν την Κυριακή 10/9 στο Κέντρο.



Παράλληλα το Sankt Pauli Athen Klub κάνει έκκληση σε όποιους /-ες επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, καθώς το Κέντρο έχει ανάγκη τα παρακάτω είδη: όσπρια, ρύζι, σάλτσες, πλιγούρι, (όχι ζυμαρικά…δεν είναι στις διατροφικές συνήθειες των Κούρδων και Αφγανών), πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα, λαχανικά, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τσάι, αλεύρι, αραβικές πίτες, γάλα βρεφικό, γάλα μακράς διαρκείας, φρυγανιές, πάνες (Νο.3, 4, 5), μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνια, φρουτόκρεμες και παιδικές κρέμες, μπισκότα, οινόπνευμα, μπεντατίν, ντεπόν, παιδικές αντιβιώσεις, αντιβιώσεις για ενήλικες, χλωρίνη, σακούλες απορριμμάτων.



Φάρμακα: Depon (500ml), Panadol Extra, Ponstan (500ml & σιρόπι), Amoxil (500ml) Niflamol (250ml) Mesulid (100ml), Algofren (400ml), Buscopan, Voltaren Crem, Otrivin Spray, Augmentin (σιρόπι & χάπια), Algofren (σιρόπι), Rifacol (200ml), Zantac (150ml), Tobrex (οφθαλμολογικές σταγόνες), Pharmac Tab (ζάχαρο), Olartan (20ml), Omnic Tocas (0,4ml), Betadine, Alcohol Lotion, Bisolvon (σιρόπι), Hansaplast.

Τέλος ο σύνδεσμος των φιλάθλων αναφέρει: «Όποιος/α μπορεί να παραδόσει είδη και τρόφιμα απευθείας στο στρατόπεδο στο Λαύριο, ας επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 6939014803, 6986623928
Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή με το Athen Klub μέσω του inbox της σελίδας μας στο Facebook (https://www.facebook.com/fcstpauli.gr)
Το Athen Klub συγκεντρώνει χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα και είδη ανάγκης, ώστε να συνεχίσουμε τις αποστολές στο στρατόπεδο του Λαυρίου. Μπορείτε να καταθέτετε χρήματα στον παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:
Τραπεζα Πειραιώς 5052-044712-693
IBAN: GR52 0172 0520 0050 5204 4712 693
BIC: PIRBGRAA».

Σχετική είδηση: Λαύριο: Να μην κλείσει το κέντρο υποδοχής προσφύγων ζητάει το εργατικό κέντρο