Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Aγώνας δρόμου αφιερωμένος στους αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου

...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Αθλητική διοργάνωση με έντονο το στοιχείο της διατήρησης της ιστορικής μνήμης από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, που ανακοίνωσε τον «1ο Λαϊκό Αγώνα δρόμου 10χλμ».
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πως «στην προσπάθεια να αναδείξει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, που δεν έχει σχέση με χορηγούς, πολυεθνικές εταιρίες, σπόνσορες, φαρμακευτικές εταιρίες και κυρίως δεν έχει σχέση με το κέρδος που επωμίζονται επιτήδειοι πάνω στην ανάγκη για την άθληση, διοργανώνει τον 1ο λαϊκό δρόμο τρεξίματος 10χλμ στην Λαυρεωτική.
Η διαδρομή συνδυάζει την ιστορία της Λαυρεωτικής και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον. Ο πρώτος αυτός αγώνας θα είναι αφιερωμένος στους αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μάη 2017.


Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα, η διαδρομή, οι χάρτες της περιοχής, διαφημιστικό βίντεο, καθώς και οι όροι συμμετοχής. Καλούμε αθλητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία που θέλουν να συμμετάσχουν, στον αγώνα ή στην οργάνωσή του να έρθουν σε επικοινωνία με τον Μεταξά Δημήτριο στο Τηλέφωνο 6934468485″.

Επίσης το ΕΚΛ προχώρησε στην παράδοση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στα Κέντρα Προσφύγων στο Λαύριο και αναφέρει σχετικά:
«Συγκεκριμένα για τα δύο από τα τρία κέντρα στο Λαύριο που επισκεφθήκαμε σήμερα,  η θέρμανση και η υγιεινή ιδιαίτερα στο κέντρο στην περιοχή «Νεράκι» στο οποίο μένουν 100 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 65 είναι παιδιά, δεν υπάρχουν.

Η συγκεκριμένη δομή δεν θεωρείται επίσημη, με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών με μια μπαλαντέζα για ρεύμα για όλα τα σπίτια, με ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και χωρίς καθόλου θέρμανση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι περισσότεροι να είναι άρρωστοι».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου «καλεί τον λαό της περιοχής και όποιον άλλο μπορεί να προσφέρει σόμπες ηλεκτρικές που θα ζεστάνουν αυτούς τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι πράξη αλληλεγγύης μπροστά και στις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.

Απαιτούμε:
·        Την άμεση επισκευή όλων των οικίσκων στην περιοχή «Νεράκι».
·        Να συνδεθούν άμεσα με ρεύμα. Να υπάρχει νερό, ρεύμα και θέρμανση όλοι οι οικίσκοι
·        Να καθαριστεί ο περίγυρος και να Σταματήσει να είναι χωματερή.
·        Να μπουν Κάδοι απορριμμάτων έξω από την δομή.

Όπως έχουμε ανακοίνωση θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ όλων των ταξικών σωματείων την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη στο Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν σόμπες καθημερινά από τις 8πμ μέχρι της 2:30 στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου».