Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες


Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση – συζήτηση «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944. Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», με ομιλητή τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που μετέτρεψαν την μόλις απελευθερωμένη, από τους Ναζί, Αθήνα σε πεδίο μάχης; Πως το ελληνικό πολιτικό πρόβλημα έλαβε διεθνείς διαστάσεις; Με ποιο τρόπο η σκληρή εμπειρία της Κατοχής δίχασε την ελληνική κοινωνία, οδηγώντας στη σφοδρή σύγκρουση του Δεκέμβρη;

Ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης προσπαθεί να φωτίσει τη δύσκολη αυτή περίοδο με την προβολή σπάνιου φωτογραφικού υλικού και χαρτών από το ομότιτλο βιβλίο του.
Λαϊκό-Ρεμπέτικο γλέντι στην Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-ΔραπετσώναςΣας καλούμε στο καθιερωμένο μας πια χριστουγεννιάτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης, με ποτό και συλλογική κουζίνα, στο χώρο της Λέσχης, την Παρασκευή 16/12 μετά τις 22:00.
 Θα γίνει και μια μικρή παρουσίαση του Ημερολογίου μας για το 2017, με θέμα τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα από και προς την Ελλάδα κατά τον 20ο και 21ο αιώνα.


https://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/ 


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Η κρίση στην Ε.Ε. και η αντικαπιταλιστική εναλλακτική

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
"Η κρίση στην Ε.Ε. και η αντικαπιταλιστική εναλλακτική"

την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12, 7.00 μμ, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Με ομιλητές τους: Μανώλη Μαστοράκη και Μαρία Στύλλου