Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

90 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο «Φονέας των γιγάντων»

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...


Πέρασαν 90 χρόνια από εκείνο το Δεκέμβρη του 1926 που στα Νέα Σφαγεία, το σημερινό Ταύρο, γεννιόταν μία ομάδα, που στα επόμενα χρόνια θα κέρδιζε με την παρουσία της το πρoσωνύμιο «Φονέας των γιγάντων».Αναφερόμαστε στο Φωστήρα, που ίδρυσαν μικρασιάτες πρόσφυγες στις φτωχογειτονιές με τα χωμάτινα σοκάκια, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Στα χρόνια που ακολούθησαν η αγωνιστική πορεία της ομάδας, η συνεχής και μαζική στήριξή της από τον κόσμο της, έγραψαν σελίδες δόξας.

ikona0473 

Με θητείες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και δύσκολες στιγμές σε υποδεέστερα πρωταθλήματα, ο Φωστήρας συνεχίζει την πορεία του, αγωνιζόμενος αυτή την περίοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και στην ίδια έδρα που ξεκίνησε, στο γήπεδο «Σπύρος Γιαλαμπίδης», όνομα που πήρε μεταγενέστερα, από ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του συλλόγου.
Συχνά τα οικονομικά προβλήματα επαιξαν το ρόλο τους και η ομάδα εκεί που αγωνιστικά ήταν έτοιμη για άνοδο, ζούσε την αδικία του υποβιβασμού για μη αγωνιστικούς λόγους.
90 χρόνια μετά συνεχίζει να γράφει μία σπουδαία ιστορία και να έχει πολλούς φίλους.

Κείμενο & φωτογραφικό αρχείο: Νάσος ΜπράτσοςOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERApa110004pa110008p3230003