Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Στο πλευρό της Πόπης Χριστοδουλίδου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ


η Π.Χριστοδουλίδου με την απεργιακή "Αδέσμευτη Γνώμη" στην απεργία για το "μαύρο" στην ΕΡΤ
...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...


Κύμα συμπαράστασης εκφράζεται προς το πρόσωπο της δημοσιογράφου και μέλους του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Πόπης Χριστοδουλίδου, μετά την πρωτοφανή κλήση της στη ΓΑΔΑ, επειδή στην ουσία δημοσίευσε είδηση που αναφέρονταν σε ΦΕΚ και θεωρήθηκε ότι αποκαλύπτει στρατιωτικά μυστικά !!
Στο peiratikoreportaz.blogspot.gr, όπου αρθρογραφούν οι συντάκτες του πειραϊκού ρεπορτάζ (ανάμεσά τους και η Πόπη), με καταιγιστικούς ρυθμούς αναρτώνται δηλώσεις συμπαράστασης. Από τις μέχρι τώρα δηλώσεις, παρουσιάζουμε όσες εντοπίσαμε να προέρχονται από την ελεύθερη ΕΡΤ.


Νίκος Γύπαρης, τεχνικός ΕΡΤ, αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ :
"Σε κάποιους σκοτεινούς κύκλους, η κουτσουρεμένη δημοκρατία που έχουμε, δεν αρέσει. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Πόπης Χριστοδουλίδου, που απλά έκανε τη δουλειά της, αναρτώντας στην ουσία ένα ΦΕΚ!!!
Θέλουν να μας γυρίσουν στις παλιές πέτρινες εποχές του φόβου και του τρόμου. Δεν θα το πετύχουν και αυτό από τη σύσσωμη αντίδρασή μας. Είμαστε όλοι και όλες Πόπη Χριστοδουλίδου".

 Γιώργος Παπαζαχαρίου δημοσιογράφος αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ :
"Με τη δίωξη της αγωνίστριας λειτουργού της δημοσιογραφίας Πόπης Χριστοδουλιδου, οι μνημονιακοί υπηρέτες προσπαθούν με τον εκφοβισμό να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, όλων ημών που αντιστεκόμαστε στην παραπληροφόρηση, στο μαύρο και στη φίμωση που προσπαθούν, με κάθε τρόπο να επιβάλλουν.
Ο φόβος είναι ισχυρό παραισθησιογόνο, ένα από τα ισχυρότερα που χρησιμοποιούν τα απολυταρχικά καθεστώτα για να διατηρηθούν στην εξουσία, όμως εμείς δεν φοβόμαστε, απ' ό,τι φαίνεται αυτοί φοβούνται κι έχουν παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, που με αρωγούς τους μνημονιακούς παπαγάλους τους προσπαθούν, εις μάτην να διασπείρουν. Νο Pasaran!".

  
  
Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ - www.ertopen.com

"Αν δεν ζούσαμε στη μνημονιακή εποχή, όπου δολοφονείται ο Φύσσας, αυτοκτονούν οι χρεωμένοι και οι ανασφάλιστοι, επεκτείνονται τα συσσίτια, μπαίνει η αστυνομία στα σχολεία, ετοιμάζονται πλειστηριασμοί σπιτιών και πεθαίνει κόσμος από τα μαγκάλια, τότε η δίωξη της Πόπης Χριστοδουλίδου επειδή δημοσίευσε είδηση που προέκυψε από ΦΕΚ (!!), θα ήταν από ανέκδοτο, έως τροφή για κωμικές ταινίες και επιθεωρήσεις.

Όμως επειδή η κατάσταση πάει να ξεφύγει σε επικίνδυνες τροχιές αυταρχισμού και λογοκρισίας, κανείς δε δικαιούται να μείνει στη βλακώδη πλευρά της υπόθεσης, αλλά αντίθετα να περάσει στην πολιτική της διάσταση.
Και μάλιστα όταν παγκοσμίως η θέση της Ελλάδας σε θέματα ελευθερίας του Τύπου κατρακύλησε.

Σύσσωμος ο κόσμος των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αλλά και η κοινωνία, δεν θα αφήσουμε το παράλογο να βασιλεύει και τις διώξεις να υποκαταστήσουν το ρεπορτάζ και την έρευνα για την αλήθεια.

Απαιτούμε το σταμάτημα κάθε δίωξης τόσο στην ίδια, όσο και σε όποιον εργαζόμενο των ΜΜΕ, κάνει τη δουλειά του. Ούτε βήμα πίσω από αυτή την επιλογή.
Και αν μας απολύουν, μας διώκουν, μας λογοκρίνουν, «τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα».

Υπενθυμίζουμε ότι ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, και πολλές άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις, έχουν ήδη εκδόσει ανακοινώσεις που το ertopen ανάρτησε τις προηγούμενες μέρες.