Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

"Αυτοδιαχείριση" λόγω περικοπών θέσεων εργασίας


αεροφωτογραφία του άλσους Βεΐκου

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με τις περικοπές έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Πρόσφατα μιλήσαμε και για το Δήμο Γαλατσίου, με τις απομακρύνσεις συμβασιούχων και διαθεσιμότητες, που έθεσαν σε κίνδυνο τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών στο άλσος Βεΐκου (λειτουργία δημοτικού κολυμβητηρίου, ιατρείου, προσωπικού, φύλαξης, καθαριότητας, φροντίδας πρασίνου, κλπ).

Κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα έδειχνε να έχει "αντιμετωπιστεί", δηλαδή και το κολυμβητήριο λειτουργεί και φύλακες στην κεντρική πόρτα υπάρχουν και εργασίες στο πράσινο είδαμε.

Μάλλον όμως υπάρχουν και διαστάσεις που δεν τις είχαμε αντιληφθεί.

Όπως με ενημέρωσε φίλος που ασχολείται με τα διοικητικά του Γυμναστικού Συλλόγου Πατησίων, που έχει έδρα το γήπεδο του άλσους, σε σχέση με άλλες χρονιές, φέτος τους έχουν δώσει τα κλειδιά των αποδυτηρίων, ενώ άλλες χρονιές υπήρχε προσωπικό που τα λειτουργούσε – παρέδιδε – παραλάμβανε από τα αθλητικά σωματεία.

Self service ("αυτοδιαχείριση" της συμφοράς) και στις δημοτικές υπηρεσίες, μας έφερε η τρόικα, μέχρι να "καλυφθεί" το κενό με ιδιωτικοποιήσεις, γιατί πολλά ακούγονται για τη συγκεκριμένη περιοχή...