Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

N. Φιλαδέλφεια: Παρουσίαση των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν την 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη


ΑΝΤΑΡΣΥΑ
τ.ε Ν.ΙΩΝΙΑΣ - Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ "ΘΕΣΕΩΝ"
ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ
ΤΗΣ 2ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ


ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΗ, 7μμ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (Ν.Τρυπιά 45)



Ζούμε  σε μια πρωτόγνωρη εποχή. Η φτώχεια μεγαλώνει, η ανεργία με τις απολύσεις και τα λουκέτα γιγαντώνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις σφαγιάζονται, τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα πετσοκόβονται, η απλήρωτη εργασία επεκτείνεται και είναι πλέον απροσδιόριστη, τα  απλήρωτα δάνεια απειλούν σπίτια περιούσιες και ζωές, η εφορία δαγκώνει αλύπητα, μεγάλος αριθμός νέων ξενιτεύεται αναζητώντας εργασία. Για ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων και νεολαίας η μάχη της επιβίωσης γίνεται στοιχείο της καθημερινότητάς τους και η ζωή τους προδιαγράφεται σαν αυτή σύγχρονων δουλοπάροικων.
Όλα συμπληρώνονται με την επίσημη και μη,  εργοδοτική και κρατική καταστολή και τρομοκρατία σε κάθε κοινωνική αντίδραση. Γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί  ο κοινωνικός κανιβαλισμός και μαζί του  αναδύονται σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον κανιβαλισμό  οι  νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια ώρα ολοένα και μεγαλύτερος πλούτος συσσωρεύεται σε ολοένα και λιγότερες τσέπες και οι διάφοροι Σάλλες, Βγενόπουλοι και Μυτιληναίοι αποκτούν μεγαλύτερη οικονομική δύναμη μέσα από την κοινωνική καταστροφή.
Όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι  θέλημα κανενός Θεού,  ούτε κάποιων διαολεμένων απλώς πολιτικάντηδων, είναι αποτέλεσμα της οργάνωσης της κοινωνίας βάση του οικονομικού-πολιτικού συστήματος που λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ο οποίος περνά στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια μια ιστορική  κρίση                                                                                                                                                                                                            Αυτή η κρίση  είναι δημιούργημα της ίδιας της εκμεταλλευτικής φύσης του και του τεράστιου πλούτου που μαζεύτηκε,  που απαξιώνεται και αδυνατεί να αναταραχτεί. Είναι προϊόν της πολιτικής δεκαετιών που υπηρετεί αυτό το σύστημα αλλά και συγκεκριμένων πολιτικών των τελευταίων χρόνων  στη χώρα μας από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ  και των μετέπειτα κολαούζων τους ΛΑΟΣ παλαιότερα και  ΔΗΜΑΡ σήμερα.
Η εργατική τάξη και ο λαός σε μεγάλο μέρος του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αντιπάλεψε αυτήν την πολιτική. Είχαμε 25 πανεργατικές απεργίες με εκατομμύρια ανθρώπους στους  δρόμους αντιμετωπίζοντας την άγρια καταστολή και την τρομοκρατία της εξουσίας. Κομβικές στιγμές σε αυτή την πάλη  ήταν ο Οκτωβρης του 2011 με αποτέλεσμα   να πέσει  η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο Φλεβαρης 2012 που ηταν  να «έκαψε» τη δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου και ανάγκασε το σύστημα να προκρίνει τις εκλογές στην προσπάθεια ελέγχου και εγκλωβισμού του κινήματος. 
Η σημερινή κατάσταση δεν επιδέχεται σοβαντίσματα,  καμιά διαπραγμάτευση και καμιά δήθεν ανάπτυξη δεν έχουν να δώσουν τίποτε. Το παράδειγμα της Κύπρου είναι ζωντανό. Μέσα σε 24ωρες το ευρωπαϊκό διευθυντήριο τίναξε στον αέρα την οικονομία της. Η γραμμή της δήθεν αξιόπιστης και  σκληρής διαπραγμάτευσης εντός ευρώ και ΕΕ, που αντιπροσώπευσαν η δεξιά του Αναστασιάδη και η υπεύθυνη κυβερνητική αριστερά του ΑΚΕΛ στην Κύπρο και τη διαφημίζουν η τρικομματική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ, διεκδικώντας ποιος από τους δύο μπορεί να το κάνει καλύτερα κατέρρευσε σαν  χάρτινος πύργος.
ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Θέλουμε  μαζί με την εργατική τάξη και τον λαό, να παλέψουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, και  για μια κοινωνία όπου ο πλούτος θα είναι στα χεριά αυτών που τον παράγουν. Να οργανώσουμε την κοινωνική και οικονομική ζωή της χωράς μας, χωρίς τα μνημόνια και τους νόμους τους,  χωρίς Ευρώ, έξω από την ΕΕ, με εθνικοποίηση  των τραπεζών και βασικών μεγάλων επιχειρήσεων,  χωρις αποζημειωσεις και με εργατικό έλεγχο.
Παλεύουμε να δημιουργηθεί ένα  Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και  Ανατροπής, συνενώνοντας όλο το πλούσιο αγωνιστικό πολιτικό δυναμικό, για να προχωρήσουμε ,  ενωτικά, όχι σε κάποια άλλη ζωή,  αλλά σ αυτήν  σε πλήρη σύγκρουση με την υπάρχουσα κατάσταση και  με το σύστημα που την προωθεί.
Για αυτά αγωνίζεται σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν μέτωπο οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής - επαναστατικής αριστεράς.
Για  όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου που ζούμε εν όψη, της 2ης Συνδιάσκεψης της τον ερχόμενο Ιούνιο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ανοιχτό διάλογο, τον κόσμο του αγώνα του κινήματος και της αριστεράς.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Σε ανοιχτη  παρουσιαση και συζητηση των θεσεων της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ την Τριτη 23 Απριλη στις 7 ωρα το απογευμα , στο Πνευματικό Κέντρο Ν.Φιλαδέλφειας (Ν.Τρυπιά 45)