Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κατάληψη Ικαριωτών στο γραφείο της Διοίκησης Νοσοκομείου Σάμου




Σε κατάληψη του γραφείου Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου έχουν προχωρήσει 70 κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων από την Ικαρία αντιδρώντας στην ανησυχητική καθυστέρηση της ανάκλησης της συγχώνευσης των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, κάτι που έχει προαναγγείλει το αρμόδιο Υπουργείο.

Η Επιτροπή αγώνα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Καλλίδη, κάτι που όμως δεν κατάφερε. Οι Ικαριώτες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο μέχρι να δικαιωθούν και να επανέλθει το Νοσοκομείο τους σε καθεστώς διοικητικής αυτονομίας. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις των αρμοδίων αποτελούν εμπαιγμό για τους εργαζόμενους Υγείας και τους κατοίκους της Ικαρίας που μάχονται ενάντια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών στο νησί τους.

Στις 7:10  το απόγευμα το πλοίο Ταξιάρχης αναχωρεί από Άγιο Κήρυκο Ικαρίας για Σάμο και οι Ικαριώτες καλούν – περιμένουν περισσότερες ενισχύσεις από το νησί. 

...αναδημοσίευση από το http://www.ikariamag.gr...




2)Δελτίο Τύπου: Κατάληψη Ικαριωτών στο Νοσοκομείο Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18/4/2013

Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωϊ το γραφείο της Διοίκησης του Γ.Ν.Σάμου από κατοίκους, εργαζόμενους, εκπρόσωπο του Δήμου Ικαρίας (Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου) και εκπροσώπους Συλλόγων της Ικαρίας, εφαρμόζοντας απόφαση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία.
Δυο μήνες μετά την απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου (ΚΕΣΥΠΕ) για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Ικαρίας, η απόφαση αυτή παραμένει υπόσχεση. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την τύχη της νομικής κατοχύρωσης της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας καθώς οι φόβοι των κατοίκων για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ικαρίας έχουν αποδειχθεί υπαρκτοί μετά τη τελευταία άνιση κατανομή των επιχορηγήσεων.
Στη προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Καλλίρη από το γραφείο της Διοικήτριας του Γ.Ν. Σάμου, αντιμετωπίσαμε την απαξιωτική άρνησή του να μιλήσει με τους κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της Ικαρίας, πράγμα που επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι το ζήτημα της αυτονόμησης έχει παγώσει.
Μετά από τη στάση αυτή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη κατάληψη και να παραμείνουμε στο γραφείο της Διοικήτριας ζητώντας υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση για την πορεία της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας. Παραμένουμε στο Νοσοκομείο Σάμου με μοναδικό αίτημα να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου. Απαιτούμε σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και στους κατοίκους τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ