Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Θα γίνουμε η φωνή των βασανισμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας»



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ 16/04/2013

«Θα γίνουμε η φωνή των βασανισμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης  της Αμυγδαλέζας»



Συνεχίζεται η απεργία πείνας κρατούμενων μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Β.Ελλάδα.

 Όμως η κρίση είναι ανοιχτή στη Κόρινθο όπου πέντε μετανάστες αποπειράθηκαν να  αυτοκτονήσουν ανεβαίνοντας στη ταράτσα. Σύμφωνα με καταγγελία ένας από αυτούς έπεσε στο κενό.

                Αποκαλυπτικός για την βαρβαρότητα στο κολαστήριο-στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας και για  τα εγκλήματα των βασανιστών αστυνομικών ήταν ο24χρονος Αμπντουλ Σαφίρ Αντάλατ ,απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών από το Πακιστάν  κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 16/4.

            Ο Σαρίφ έζησε πάνω από 5 μήνες στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας, Ένας υγιέστατος άνθρωπος 85 κιλά πριν μπει στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας, στα 57 κιλά σήμερα, μόλις και μπορεί να κουνηθεί με την στήριξη πατερίτσας, πλέον υποφέρει από καταστροφή δυο μεσοσπονδίλυων δίσκων που έπαθε μέσα στο στρατόπεδο και χρειάζεται εγχείρηση για να ξαναπερπατήσει. Είναι από τους τρεις πρώτους απελευθερωθέντες του στρατόπεδου συγκέντρωσης μετά από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΟΕΝΓΕ.

                Οι περιγραφές του αδιανόητες. Ένα ξυραφάκι για κάθε 20 άτομα ανά βδομάδα. Κελιά τρία επί τρία για οκτώ άτομα. Καθόλου σαπούνι. Το νερό κρύο χειμώνα καλοκαίρι. Ρούχα πάντα τα ίδια αφού δεν τους φέρνουν άλλα. Λοιμώξεις, δερματικά, διαταραχές στο στομάχι, άσθμα και κάθε είδους γρίπη είναι τα συχνότερα.

                Αλλά υπάρχουν και ακόμα χειρότερα, όπως η δική του περίπτωση, ή ενός άλλου Πακιστανού συγκρατούμενού του που τυφλώθηκε και κανένας δεν άκουγε τις απεγνωσμένες κραυγές του. «Ο Νταούντ Αχμέτ,  έχασε την όραση του από τη κακομεταχείριση.»

             “Ο ένας στους δύο είναι άρρωστος”, τονίζει ο Αμπντουλ.  Καθόλου τυχαίο που μέσα σε αυτές τις συνθήκες, μετά από λίγους μήνες χωρίς επικοινωνία πολύς κόσμος χάνει τα λογικά του.

                 Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της αστυνομικής βίας στα κολαστήρια του Δένδια. «Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας χτύπησαν άγρια ένα Αφγανό πρόσφυγα. Τον χτυπούσαν στα πόδια του τα οποία ήταν σπασμένα από προηγούμενο ξυλοδαρμό των αστυνομικών. Τον θεωρούσαν αρχηγό στο κελί του.»

            “Οι αστυνομικοί μας λέγανε πως θέλουνε να πεθάνουμε. Να φύγει η βρώμα. Πως είμαστε σκουπίδια. Αν ζητούσες κάτι τότε σε χτύπαγαν, γι' αυτό και κανείς δεν τόλμαγε να μιλήσει πλέον για κάποιο πρόβλημά του. Εμένα με έβαλαν 4 φορές στην απομόνωση για να σταματήσω να ζητάω ιατρική βοήθεια. Σήμερα η μέση μου είναι κατεστραμμένη”, εξήγησε ο Αμπντούλ που ευχαρίστησε την ΟΕΝΓΕ που ανέλαβε την νοσηλεία του, την Πακιστανική Κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και όλους όσοι ήταν εκεί και παρακάλεσε να δημοσιοποιήσουν το θέμα γιατί πρόκειται για 1.700 ανθρώπους. “Εγώ, έστω και σε αυτή την κατάσταση της υγείας μου, σώθηκα. Όμως οφείλω να γίνω η φωνή των 1.700 συγκρατούμενών μου που συνεχίζουν να ζουν εκεί μέσα. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να
            “Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες εκτός από τις πολιτικές”, τόνισε ο Τζαβέντ Ασλάμ εξηγώντας πως τόσο η Πακιστανική Κοινότητα όσο και η ΚΕΕΡΦΑ θα κινηθούν νομικά για να ταυτοποιήσουν τους βασανιστές του Δένδια, ενώ υπογράμμισε πως έτσι είναι η κατάσταση σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ξεπερνάνε τα 17 με πάνω από 5.000 κρατούμενους, ενώ ζήτησε να δοθεί τέρμα στον ρατσιστικό Ξένιο Δία από τον οποίο, με μοναδικό και μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους, πάνω από 90.000 μετανάστες έχουν βρεθεί, χωρίς δίκες σε κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
            Έκκληση ενότητας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ζήτησε από πολιτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, αλλά κυρίως από τα συνδικάτα ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, που επίσης ζήτησε να ανοίξουν οι πόρτες των στρατοπέδων συγκέντρωση στα ΜΜΕ ώστε να μάθει ο κόσμος τα εγκλήματα που γίνονται μέσα εκεί.

            Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την νέα καμπάνια της κίνησης ενάντια στα ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης. “Μαζί με τα αιτήματα για Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, για Άσυλο στους πρόσφυγες, για  νομιμοποίηση των μεταναστών, για να γκρεμίσουμε το φράχτη του αίσχους στον Έβρο, να διώξουμε τη δολοφονική Frontex, πρέπει να προσθέσουμε το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης”. Τέλος ανακοίνωσε πως το επόμενο μεγάλο ραντεβού του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος είναι την Πρωτομαγιά. “Ο ρατσισμός καλλιεργείται από τις κυβερνήσεις για να διαιρέσει την εργατική τάξη. Γι' αυτό όλοι οι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες, δίνουμε μεγάλο ενωτικό πανεργατικό ραντεβού στην διαδήλωση της 1ης Μάη. Την Μ. Τετάρτη απεργούμε και διαδηλώνουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά”.