Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Καθαρισμός στο φαράγγι της Χάλαρης

...από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...
Η Πρωτοβουλία Εθελοντών για τον καθαρισμό του Φαραγγιού της Χάλαρης υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας και τη συνεργασία του τοπικού συμβουλίου Ραχών καλεί τους ενδιαφερμόμενους να παρευρεθούν στην περιοχή του γεφυριού του Να, την Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, 21 και 22 Απριλίου στις 09: 00 το πρωί για να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού του φαραγγιού.
Θα εργαστούμε εθελοντικά με δικά μας εργαλεία και έξοδα για να μαζέψουμε τα λάστιχα άρδευσης που κατάστρεψε και συσσώρευσε ο ποταμός Χάλαρη σε διάφορα σημεία σε όλο το μήκος της κοίτης του στην διάρκεια της μεγάλης πλημμύρας της 18ης Οκτωβρίου 2010, καθώς ρυπαίνουν και ασχημαίνουν το Φαράγγι της Χάλαρης, κατά γενική ομολογία ένα από τα αξιολογότερα περιβαλλοντικά και αισθητικά τοπία του νησιού.
Ο Δήμος επίσης καλεί τους δημότες, να είναι παρόντες και να βοηθήσουν στην αποκομιδή και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των λάστιχων για να καταδείξουν ίσως τυχόν κομμάτια που τους είναι χρήσιμα και επιθυμούν να κρατήσουν.
Ως προς τη μέθοδο που θα ακολουθήσουμε, τα μεγαλύτερα σωζόμενα κομμάτια, εφόσον καταστεί δυνατό να απεμπλακούν από δέντρα και βράχους, θα γίνει προσπάθεια να τυλιχτούν σε κουλούρες και να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα θα κοπούν σε τεμάχια μήκους 1-1,50 μέτρου, θα γίνουν δεμάτια και θα μεταφερθούν για ανακύκλωση,με τη συνδρομή φορτηγού του Δήμου.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συμμετοχή σας.
Με εκτίμηση
Οι Εθελοντές
Τοπικό συμβούλιο Ραχών