Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τα ιντερνετικά ΜΜΕ και η απεργία

...αναδημοσίευση από το http://financialcrimesnews.blogspot.com...
...φωτο αρχείου από συζήτηση των F.C για τα portals...
Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η συζήτηση που έχει ανοίξει (ξανά) για τα Portals και το αν συμμετέχουν ή δε συμμετέχουν και γιατί, στις απεργίες των υπόλοιπων ΜΜΕ.
Το βασικό πρόβλημα και επιχείρημα, είναι ότι όλες οι ειδικότητες εργαζομένων στα Portals (διοικητικοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί), δεν έχουν την ασφαλιστική και εργασιακή ισοτιμία, με τις αντίστοιχες ειδικότητες στα «υπόλοιπα ΜΜΕ». Το φαινόμενο της αναντιστοιχίας στα ΜΜΕ δεν είναι καινούργιο. Το είχε (είχαμε) βιώσει μεγάλος αριθμός συναδέλφων όταν ο χώρος άνοιξε λόγω της δημιουργίας ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και κυρίως στη δεκαετία του 1990 που το φαινόμενο πήρε διαστάσεις. Yπενθυμίζουμε μπλοκάκια, ΙΚΑ και ατομικές συμβάσεις, ήταν το ισχύον καθεστώς για χρόνια. Εδώ (σήμερα) το πρόβλημα έχει δύο παραμέτρους.
Η πρώτη αλλά δευτερεύουσα σε σημασία, είναι οι λογικές που διέπουν τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου των ΜΜΕ, που λειτουργούν αργά, συντηρητικά και άτολμα. Ναι δεν έχουν πιέσει όσο θα έπρεπε για να αναδειχτεί και να λυθεί το πρόβλημα. Ναι τα καταστατικά τους αφήνουν έξω συναδέλφους. Κριτική, αλλά και προτάσεις και «πλάτη» για την υλοποίησή τους ασφαλώς και χρειάζεται. Μια ματιά στη θεματική portals στη δεξιά στήλη του Blog θα διευκόλυνε για να δει κανείς την οπτική μας σε αυτό το επίπεδο. Αλλά το κύριο πρόβλημα είναι αλλού και όσοι αναμασούν «η ΕΣΗΕΑ δεν μας αναγνωρίζει» για να μην απεργούν, αν δεν έχουν πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας, τότε το κάνουν συνειδητά.
Για να είναι εργασιακά (ΣΣΕ) και ασφαλιστικά (ταμεία), ισότιμοι οι εργαζόμενοι στα portals με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, χρειάζεται να αποτυπωθεί η υποχρέωση των εργοδοτών να εφαρμόζουν και των ταμείων να αποδέχονται, τις ίδιες ρυθμίσεις που ισχύουν για τους εργαζόμενους στα άλλα ΜΜΕ (ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις).Πριν χρόνια με ΦΕΚ, προσδιορίστηκαν με αντίστοιχο τρόπο οι υποχρεώσεις αυτές και αντίστοιχα και τα δικαιώματα και για τους εργοδότες, ταμεία, εργαζόμενους στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Άρα η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το τοπίο, ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ανεξάρτητα από το αν κινείται ή όχι η οποιαδήποτε ΕΣΗΕΑ (που προφανώς η κίνησή της θα πίεζε και θα διευκόλυνε).
Αυτή είναι και η μαγική λέξη που δεν τολμούν να προφέρουν μερικοί-μερικοί: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η απεργία στα portals εκεί πρέπει να στοχεύει, εκεί να ασκεί την πίεση και όχι να χρησιμοποιεί την όποια ΕΣΗΕΑ σαν άλλοθι. Και μάλιστα κακό άλλοθι, γιατί όταν με χίλια ζόρια η τελευταία αποφάσισε το καλοκαίρι του 2010 να καλέσει στα γραφεία της κόσμο από τα portals για καταγραφή, είναι ζήτημα αν πήγαν 15 άτομα και σαφώς απουσίαζαν αυτοί που στις απεργίες χρησιμοποιούν την ΕΣΗΕΑ σαν άλλοθι απεργοσπασίας. Άλλωστε η κυβέρνηση ήταν που έκανε πίσω ένα χρόνο πριν στην δειλή έστω, αλλά σημαντική απόπειρα ρύθμισης του χώρου.
Καλούμε λοιπόν την ΕΣΗΕΑ να τολμήσει να τα βάλλει με την κυβέρνηση που κάνει τα χατίρια των μεγαλοεκδοτών και αφήνει τον κόσμο στα Portals, έρμαιο στην εργασιακή ζούγκλα και τους έχοντες θέσεις στελεχών στα Portals να πάρουν δημόσια θέση, αφήνοντας στην άκρη τις ανεπαρκείς δικαιολογίες.
Άλλο ένα θετικό παράδειγμα
Kάντε κλικ στη φωτο.
Από το http://www.erasitexniko-podosfairo.gr/
Δεν θα μεταδωθούν ειδήσεις το σαββατοκύριακο λόγω της 48ωρης απεργίας των δημοσιογράφων από τα ξημερώματα τις Πέμπτης (7/4/2011) έως τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/04/2011)