Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Για το «βήμα παραπάνω» ο Πολυκράτης

...αναδημοσίευση από το www.samosbasket.gr...
Φωτο: Ο Μίλτος Καποτάς το "βαρύ όνομα" του Πολυκράτη
Φωτο2:Το παρόν και το μέλλον του Πολυκράτη. Στέργιος Μυτιληνού (αριστερά), Αλέξανδρος Γκίκας (δεξιά).
Ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες της Τρίτης 26/04, η τελευταία προπόνηση των παικτών του Πολυκράτη. Ένας Πολυκράτης που ρίχνεται από τη Πέμπτη 28/04 στη μάχη του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου για τη Γ’ Εθνική κατηγορία αντιμετωπίζοντας την πρωταθλήτρια ομάδα της Λέσβου Παλλεσβιακό.
Είναι μια σειρά αγώνων που ο Πολυκράτης έχει να βιώσει αρκετά χρόνια, αφού μετά από 13 χρόνια κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στη τοπική κατηγορία. Μπορεί ο Πολυκράτης να είναι άπειρος σαν ομάδα σε μια τέτοια σειρά αγώνων, αλλά καθόλου άπειροι δεν είναι οι παίκτες του που ειδικά μια πεντάδα από αυτούς, έχουν διαχειρισθεί στο παρελθόν πολύ σοβαρά παιχνίδια και φυσικά γνωρίζουν τις κακοτοπιές που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρουν μπροστά τους.
Παρακολουθώντας τη τελευταία προπόνηση της ομάδας, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και δεν υπήρχε κανένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Μοναδικό ίσως πρόβλημα αποτελεί η μη συμμετοχή του ταλαντούχου εφήβου Φουντουλάκου Χρήστου, που πιθανόν να μην ακολουθήσει την αποστολή, λόγω αυξημένων μαθητικών υποχρεώσεων (συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις). Κάτι όμως που μπορεί να λυθεί αισίως τη τελευταία στιγμή.
Ο προπονητής της ομάδας κ. Βαγγέλης Καρράς όπως αναφέραμε και πιο πάνω δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού στην ομάδα, ενώ το κλίμα είναι εντυπωσιακό που θα μεταβεί όλη η ομάδα να ζήσει αυτή την εμπειρία. Η αποστολή θ’ αναχωρήσει τη Τετάρτη 27/04 το βράδυ με το «Νήσος Μύκονος».
Σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Πολυκράτη κ. Καρράς μας τόνισε και τα εξής: «Θυμάμαι που ήταν ακόμη Αύγουστος 2010 και με τα κοντομάνικα και τις βερμούδες μαζευτήκαμε για την πρώτη προπόνηση της ομάδας. Περάσαμε αρκετά, παίξαμε καλό μπάσκετ, δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο και τώρα ήρθε η ώρα να εκπροσωπήσουμε επάξια το Νομό στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου, σε αγώνες με τους πρωταθλητές των άλλων νησιών. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλό μας, δεν μας ενδιαφέρει αν θα παραταχθεί πλήρης ή ελλιπής, κάτι στο οποίο κλείνουμε τα αυτιά μας. Θα κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα, θα ευχαριστηθούμε όλους τους αγώνες, σίγουρα δεν είμαστε εμείς το φαβορί, αλλά αν προκύψει με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς των αποτελεσμάτων η άνοδό μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία, σίγουρα δεν θα πούμε όχι. Αν και πιστεύω ότι ακόμη και ο δεύτερος της βαθμολογίας θα έχει σοβαρές πιθανότητες να αγωνιστεί στην κατηγορία, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά σωματεία. Κάτι ανάλογο που έγινε πέρσι και με την ομάδα του Ικάρου. Πάντως όλη η ομάδα θα παλέψει για το καλύτερο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εμείς το φαβορί».
Τη πρώτη μέρα ο Πολυκράτης έχει ρεπό, την Πέμπτη 28/04 (19:00) αντιμετωπίζει τον Παλλεσβιακό, τη Παρασκευή 29/04 (20:45) τον Ιβίσκο, το Σάββατο 30/04 (12:45) τον ΒΑΟΛ και τη Κυριακή 01/05 (10:00) τον Πανναξιακό. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο ΜΕΤΣ Α’ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Καλό θα ήταν βέβαια ο Πολυκράτης να έχει και την υποστήριξη των Σαμιωτών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής.
Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την ομάδα του Πυθαγορείου, της Σάμου σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και να πετύχει το καλύτερο.
Το SamosBasket θα βρίσκεται στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ Α’ όπου θα μεταδίδει τα παιχνίδια λεπτό προς λεπτό κάθε ημέρα (live score). Οι προσπάθειες όλων των ομάδων real time στο www.samosbasket.gr.