Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Νέα από τα ΜΜΕ

1)Αλληλεγγύη ΣΤΤΗΛΝΕ στους απεργούς του ALTER
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 174
Μέλος: Ε.Κ Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Πάτρα 22/03/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε. εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων τεχνικών του “ALTER” και των αδελφών σωματείων της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. Η απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ομοσπονδία μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) στον “ALTER” και η ενεργός συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτή, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μας θεωρούν αναλώσιμο είδος και τα εύκολα θύματα της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν. Οι εργαζόμενοι του “ALTER” να γνωρίζουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι και δικά μας και ότι ο αγώνας τους αποτελεί για μας εδώ στην περιφέρεια, παράδειγμα για το πώς θα αντιμετωπίσουμε όσους μας ωθούν στη φτώχεια και την επαιτεία του μεροκάματου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.
2)24ωρη στον Πήγασο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας των εταιρειών με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.» και «SPORT PLUS Α.Ε.» όλες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» κήρυξε 24ωρη απεργία των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Μαρτίου 2011 ζητώντας, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτών, την άμεση καταβολή των διαφορών που προκύπτουν από την ένταξη των συναδέλφων στα κλιμάκια, όπως αυτά ορίζονται από την ΣΣΕ και την πλήρη εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας κατά την Κυριακή.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στην παραπάνω απεργιακή κινητοποίηση.
3)Koινή γενική συνέλευση στην ΕΡΤ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή, 22- 03- 2011
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τα τεκταινόμενα στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και ειδικότερα στην ΕΡΤ μας υποχρεώνουν σε κοινή δράση και συσπείρωση, ώστε να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας. Προβλήματα που έχουν σωρευτεί από τις άδικες και παράλογες αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης της τρόικας.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ
Σ Ε Κ Α Ν Ε Ν Α
Το μικτό κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής μαζί με τις Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.ΣΥ. & Ε.Σ.Η.Ε.Α. σας καλεί σε Γενική Συνέλευση ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00 στο στούντιο Ε.Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Να μη λείψει κανείς.
4)Συμπαράσταση στους απολυμένους στα "Αιολικά Νέα"
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για τη δίωξη που ασκείται στους απολυμένους πρώην εργαζόμενους της Ημερήσιας Εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα», η οποία οδηγήθηκε σε παύση λειτουργίας το Φεβρουάριο του 2010. Η δίωξη ασκείται κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης, εξαιτίας ενημερωτικού εντύπου που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στη Λέσβο σε υπεράσπιση του δίκαιου αιτήματος για επαναλειτουργία της εφημερίδας και επάνοδο στις θέσεις εργασίας των πρώην εργαζόμενων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει επίσης την απορία και τη βαθύτατη ενόχληση για τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε όλα τα μέλη του τέως Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) επειδή κατά τη διάρκεια της θητείας τους άσκησαν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να εκδώσουν ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους τους, όταν ο εργοδότης έπαυσε τη λειτουργία της εφημερίδας.
Πιστεύαμε ότι η αλληλεγγύη δε διώκεται και δεν ποινικοποιείται. Η διαμάχη για το περιεχόμενο του ενημερωτικού εντύπου και για εκείνο της ανακοίνωσης του ΣΕΜΜΕΛ είναι προσχηματική, και στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από την υποχρέωση του εργοδότη να αποζημιώσει τους εργαζομένους που απέλυσε, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα –13 μήνες μετά. Το δικαίωμα του απολυμένου εργαζόμενου στην αποζημίωση είναι αδιαπραγμάτευτο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά:
- Να τεθούν οι διώξεις στο αρχείο.
- Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.