Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ψηφίσματα από τη Γ΄ ΕΛΜΕ

Αναρτούμε τα δύο από τα τρία ψηφίσματα που ενέκρινε η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Το τρίτο που είναι υπέρ του Αποστόλη Καψάλη, ερευνητή του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, που η ΓΣΕΕ θέλει να απολύσει, είναι το ίδιο με αυτό που ήδη έχουμε αναρτήσει τις προηγούμενες ημέρες, το οποίο η Γ΄ ΕΛΜΕ υιοθέτησε.
Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ
Η απόφαση για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη είναι μια ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση για την διασφάλιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των πολυεθνικών του πετρελαίου, για την διασφάλιση του ελέγχου ολόκληρης της περιοχής την ώρα που οι λαοί εξεγείρονται ενάντια στα δικτατορικά καθεστώτα.
Η υποκρισία περισσεύει. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, ο Καναδάς κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στους ανταγωνιστές τους, την Κίνα και την Ρωσία απειλώντας έτσι να μακελέψουν ολόκληρους λαούς στο βωμό της ηγεμονίας τους. Οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεργάστηκαν με τους δικτάτορες και ιδιαίτερα τον Καντάφι για επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμβόλαια των εταιριών πετρελαίου, των κατασκευαστικών εταιριών αλλά και για το χτίσιμο στη Λιβύη στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών από τις χώρες που ρήμαξε η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και η ΕΕ στην Αφρική, υποκρίνονται ότι τάχα ενδιαφέρονται για την σωτηρία των πολιτών της Λιβύης και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας! Ενώ κάνουν τα στραβά μάτια για την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Μπαχρέιν όπου και συμμετέχουν στη σφαγή των διαδηλωτών που ξεσηκώθηκαν κατά του δικτάτορα της χώρας. Η Ε.Ε της κρίσης αναζητά διέξοδο στις πολεμικές επεμβάσεις, την ίδια ώρα που προωθεί τον ενταφιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, των κοινωνικών κατακτήσεων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Το διαβόητο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας οδηγεί στην καταλήστευση των εργαζόμενων για την διατήρηση των κερδών των Τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Αποτελεί πρόκληση την ώρα που η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου δεν βρίσκει λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, την ώρα που απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι από τους Δήμους, την ώρα που άστεγοι πεθαίνουν στα Πάρκα της Αθήνας απροστάτευτοι στο ψύχος και οι γειτονιές ρημάζουν στην υποβάθμιση, την ώρα που καταργούνται και συνενώνονται χιλιάδες σχολεία, την ώρα που κλείνουν νοσοκομεία, την ώρα που μεγαλώνει η ανεργία και παγώνουν οι μισθοί των εργαζόμενων, να σπαταλούνται δισεκατομμύρια για χάρη των πολεμοκάπηλων σχεδίων των ιμπεριαλιστών. Χρειαζόμαστε λεφτά για μαζικές προσλήψεις μονίμων στους Δήμους, τα σχολεία και τα νοσοκομεία και όχι για συμμετοχή σε πολεμικές εκστρατείες. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την εμπλοκή στο πόλεμο για το έλεγχο της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής με την συμμετοχή στους βομβαρδισμούς της ελληνικής αεροπορίας καθώς και στον ναυτικό αποκλεισμό με τις φρεγάτες ΛΗΜΝΟΣ και ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ. Να σταματήσει τώρα η παραχώρηση των αεροδρομίων του Άραξου, της Ανδραβίδας και της Σούδας για την διευκόλυνση των νατοϊκών βομβαρδισμών. Να κλείσουν τώρα οι νατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Σούδα, το Άκτιο και στη Λάρισα. Όχι στη FRONTEX και στα ρατσιστικά μέτρα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών. Συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή στο βρόμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σε κατάληψη του Δημαρχείου προχώρησαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθήνας ενάντια στις μαζικές απολύσεις με τις οποίες απειλούνται. Ζητούν να μην γίνει καμία απόλυση, αλλά να υπάρξει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Με αυτή την κινητοποίησή τους δίνουν το παράδειγμα στους δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους σε όλους τους δήμους, πως πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία, απέναντι σε μια κυβέρνηση που θέλει να απολύσει αφήνοντας άνεργους χιλιάδες εργαζόμενους και τους δήμους χωρίς προσωπικό. Στηρίζουμε την κατάληψη και τον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε ομοσπονδία και εργατικό κέντρο να στηρίξουν έμπρακτα αυτόν τον αγώνα. Να προχωρήσουν όλα τα σωματεία σε κινητοποιήσεις ενάντια στο «σύμφωνο για το ευρώ» που αποφάσισαν η Κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.