Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Γ΄Εθνική:ΠΑΣ Ίκαρος-Ηράκλειο ΟΑΑ:53-68

...αναδημοσίευση από το www.samosbasket.gr...
Αν δεν υπήρχε το 3ο δεκάλεπτο (τουλάχιστον σε αγώνες εντός έδρας που έχω παρακολουθήσει) η ομάδα του Ικάρου θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα που θα τον ανακήρυττε νικητή σε τουλάχιστον 4 παιχνίδια. Αλλά δυστυχώς τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είναι δραματικά. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.
Το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου οι παίκτες του Ικάρου ξεκίνησαν τον αγώνα δυνατά, συγκεντρωμένοι, εύστοχοι, έχοντας για αντίπαλο το πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ηράκλειο του οποίου οι παίκτες μετά από μια δύσκολη νίκη στην Μυτιλήνη (Κυριακή 13/3 100-101 μετά από 3 παρατάσεις) φάνηκαν κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι.
Ίσως και να μην υπολόγισαν τον Ίκαρο γι αυτό ξεκίνησαν με αλλαγές στην πεντάδα τους (ο Χαρίσης χρησιμοποιήθηκε λίγο) με αποτέλεσμα, το πρώτο 10λεπτο να τελειώσει 16-16 ενώ στο δεύτερο 10λεπτο οι Ίκαροι συνέχισαν την καλή προσπάθεια και τελείωσαν με 18-14, σύνολο ημιχρόνου 34-30! Να σημειώσουμε ότι όταν σε μια ομάδα κάτι δεν πάει καλά: δεν δουλεύουν τα συστήματα, δεν σφυρίζει ο διαιτητής αυτά που θέλουμε, οι αντίπαλοι αντιστέκονται, ακολουθεί ο εκνευρισμός ο οποίος είναι πολύ κακός σύμβουλος για την θετική κατάληξη ενός αγώνα, αυτά συνέβησαν στο Ηράκλειο κατά το πρώτο ημίχρονο, ενώ από την μεριά του Ικάρου όλα δούλευαν ρολόι.
Ήρθε όμως, για άλλη μια φορά το τρίτο 10λεπτο όπου το Ηράκλειο μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά, έκανε πολύ δύσκολο το κατέβασμα της μπάλας από τους Ίκαρους, με αποτέλεσμα τα λάθη, τα φάουλ, την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, να κάνουν τον οικοδεσπότη να βάλει μόλις 5 πόντους (!) και η φιλοξενούμενη ομάδα να βάλει 24(!). Το συνολικό σκορ πήγε 39-54 και πολύ δύσκολα γυρίζουν τέτοια παιχνίδια απέναντι σε τέτοιες ομάδες.
Στο τέταρτο 10λεπτο τα πράγματα ισορρόπησαν, αφού όλοι χαλάρωσαν, δοκιμάστηκαν νέοι παίκτες, άλλα συστήματα, το σκορ πήγε στο 14-14, με τελικό στο ταμπλό 53-68! Το είπαμε και στην αρχή του πρωταθλήματος ο Ίκαρος με την προσθήκη δυο-τριών παικτών, με μια έγκαιρη και σωστή προετοιμασία θα είχε δυσκολέψει πολλές ομάδες, τουλάχιστον στην έδρα μας. Όμως δεν πτοείται, δείχνει πάντα να κοιτά στα ίσα τους αντιπάλους του, να μάχεται και να μαθαίνει από τις ήττες του.
Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, συγχαρητήρια στον κόσμο που χειροκρότησε τους πάντες, συγχαρητήρια στους ανθρώπους της διοίκησης και σε όλους τους ανθρώπους του νησιού που βοηθούν και στην οικονομική ενίσχυση της ομάδος.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-30, 39-54, 53-68.
ΠΑΣ Ίκαρος (Καλαμάρας): Τσουρής Γιώργος 6, Τσουρής Βαγγέλης 28 (3), Τέσκος Μπάμπης 2, Βολίκας 1, Χατζηνάκης 10, Τέσκος Γιώργος 4, Χωριάτης 2.
Ηράκλειο ΟΑΑ (Δημητριάδης): Κωτούλας 2, Στεφανάκης 8 (1), Αρναουτάκης Γ. 4, Καραλής 18 (2), Αγαπητός 4, Χαρίσης 3 (1), Πάλλης 22, Πετράκης 5, Αρναουτάκης Μ. 2.
Διαιτητές: Γολεγού - Τσαχάκης
Το ρτεπορτάζ του αγώνα είναι του συνεργάτη μας Γιώργου Βιτσαρά.