Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

"To διπλό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων και των ιδεών"


 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ρόζου "ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΑΞΙΔΙ στον κόσμο των αισθήσεων και των ιδεών" καθώς και του λευκώματος του ιδίου "ΜΟΡΦΕΣ στον ήλιο του Αιγαίου".

Σ. Βασίλαρος
 Για το βιβλίο μίλησαν η δασκάλα και συγγραφέας Χαρούλα Κοτσάνη και ο πανεπιστημιακός Μάκης Καβουριάρης, ενώ προηγήθηκε χαιρετισμός του Σταμάτη Βασίλαρου, προέδρου στα Ικαριακά Δρώμενα. Ακολούθησε η ομιλία του συγγραφέα Κώστα Ρόζου, που χαρακτήρισε το βιβλίο ένα ιστορικό μυθιστόρημα με ιστορικό υπόβαθρο, που εξελίσσεται στο 2ο πχ αιώνα.

Ως προς τις "Μορφές στον Ήλιο του Αιγαίου", τόνισε ότι είναι 30 πίνακες που είχε δημιουργήσει την περίοδο 1978 - 1983, λέγοντας ότι "παιδική μου αγαπημένη ήταν η ζωγραφική και δάσκαλός μου ο γείτονάς μου ζωγράφος Δημήτρης Πουλιανός, τον οποίο παρατηρούσα όταν ζωγράφιζε".

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος, ενώ μετά την εκδήλωση υπήρχε κέρασμα με "Πράμνειο Οίνο", αφού ο συγγραφέας έχει δημιουργικές επιδόσεις και στον τομέα της οινοποιίας.

Βιβλίο και λεύκωμα βγήκαν από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος".

Aνοίξτε το θέμα για περισσότερες φωτο. 






Ο Κώστας, ο Ρόζος, γεννήθηκε στον Εύδηλο της Ικαρίας και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ.
Από το 1967, που αποφοίτησε, ασχολήθηκε με τη μελέτη και κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ικαρία, όπου αρκετές μελέτες του για δημόσιες κατασκευές έγιναν δωρεάν. Τη δεκαετία 1980-1990, πέραν από την απασχόλησή του ως μηχανικός, διετέλεσε σύμβουλος της Κοινότητας Ευδήλου και πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ευδήλου.


Από το 1980 αναπτύσσει και δημοσιοποιεί τις θέσεις του με διάφορους τρόπους και κυρίως με άρθρα του στην ικαριακή εφημερίδα «Αθέρας» και στο έντυπο της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών.
Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται, εκτός από το παρόν βιβλίο και το λεύκωμα, το πολιτικού περιεχομένου «Στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας», άλλα τρία, τα: «Πράμνια Έπεα», «ο Ικάριος», «Το Μπαούλο του Αράπη» και το «Επαρχίδης, ο έφηβος Οιναίος». Ακόμη συμμετείχε στην «Ανθολογία Ικαρίων Ποιητών», έκδοση της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών.


Κ. Ρόζος - συγγραφέας & Β. Καρναβάς επιμελητής έκδοσης

Χ. Κοτσάνη - Μ. Καβουριάρης - Κ. Ρόζος