Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Eνδιαφέρουσα εκδήλωση για την ακτοπλοΐα από την ΠΕΝΕΝ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιεί στις 24/6/2019 μια σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την σημερινή κατάσταση στην Ακτοπλοΐα.

Στόχος είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα, οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την λειτουργία της και παράλληλα να προβάλει ένα νέο μοντέλο Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που απαιτείται στις σημερινές συνθήκες προκειμένου να συμβάλει αυτό στην ανάπτυξη των νησιών, στην καλύτερη σύνδεση με όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους χρήστες των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.


Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει εκτενής αναφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Ακτοπλοϊκό δίκτυο, στην εξυπηρέτηση των μικρών νησιών, στις άγονες γραμμές, στην πολιτική των τιμών στα εισιτήρια κ.α

Στενά συνδεδεμένα με τα παραπάνω είναι τα προβλήματα των Ναυτεργατών σε αυτές τις συνθήκες και οι πολιτικές κυβέρνησης - εφοπλιστών οι οποίες συντελούν στην όξυνση των εργασιακών τους προβλημάτων.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προκειμένου σε αυτή να πάρουν μέρος οι Ναυτεργάτες.

Επίσης στην εκδήλωση θα παραστούν και θα λάβουν τον λόγο εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων και διάφοροι ακόμα φορείς που έχουν αναφορά στον ευρύτερο χώρο της Ακτοπλοΐας.

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ