Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

"Την Κυριακή έχει γήπεδο και όχι ψώνια"


Εδώ και δεκαετίες, τα πρωινά της Κυριακής ήταν πάντα οι ώρες που "ζούσε" το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η συνήθης αναντιστοιχία μεταξύ του αριθμού των διαθέσιμων γηπέδων και των πολλών ερασιτεχνικών σωματείων, πάντα οδηγούσε (όχι σε όλες τις περιοχές της χώρας, αλλά σε αρκετές) στον ορισμό αγώνων ερασιτεχνικών κατηγοριών τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Για μας είναι μία αγαπημένη συνήθεια, όταν άλλες υποχρεώσεις δεν μας εμποδίζουν. Πιστεύουμε λοιπόν ότι έτσι διευκολύνεται κάθε φίλαθλος να δει και ερασιτεχνικό αγώνα και αργότερα να παρακολουθήσει είτε δια ζώσης, είτε τηλεοπτικά και τις "μεγάλες" κατηγορίες.

Η ποδοσφαιρική ζωή όμως ξεκινάει από τον ερασιτέχνη, που πρέπει να στηριχτεί ακόμα και με το ταπεινό τετράευρο εισιτήριο, για να ανταποκριθεί στα έξοδα διαίτησίας και όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά που δυσκολεύουν τη ζωή του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου.

Μας έβγαλε ο δρόμος στο δημοτικό γήπεδο της Νέας Ιωνίας, όπου το πρωί της Κυριακής 27/1 για τη Γ' ΕΠΣΑ, ο Ερμής Ειρήνης Ηρακλείου (στο γήπεδο Ηρακλείου γίνονται παρεμβάσεις) φιλοξένησε την Α.Ε. Δάφνη Δάσους Χαϊδαρίου.

Το 5-0 υπέρ των γηπεδούχων (ημίχρονο 1-0) είναι δευτερεύουσας σημασίας. Να σημειώσουμε την εξαιρετική εμφάνιση και των δύο τερματοφυλάκων που χρησιμοποίησαν οι φιλοξενούμενοι και τα εύσημα που έδωσε από τον πάγκο του ο προπονητής των τυπικά γηπεδούχων προς τους φιλοξενούμενους, μετά από μία καλή απόκρουση. Αυτό το ποδόσφαιρο μας αρέσει.

Χωρίς σωματεία σαν και αυτά που είδαμε δεν θα υπήρχε βάση στο εποικοδόμημα.

Συνεπώς τα Κυριακάτικα πρωινά είναι "δικά" μας και για να δανειστούμε ένα σύνθημα των εμποροϋπαλλήλων, από άλλη θεματική, αυτή του ωραρίου εργασίας και της υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας "την Κυριακή έχει γήπεδο και όχι ψώνια". Ας το εφαρμόσουμε και στα δύο σκέλη.