Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Εθνικός Πειραιά - Α.Ο Μεσαριάς: 4-0


"Άρωμα Ικαρίας", είχαν το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019 οι εξέδρες του δημοτικού γηπέδου Ρέντη "Στ. Μελισσουργός", καθώς παρά τις παράλληλες εκδηλώσεις Ικαριακών συλλόγων (κοπή βασιλόπιτας) αρκετοί ήταν οι Ικαριώτες που έδωσαν το παρόν στον αγώνα Εθνικός Πειραιά - Αθλητικός Όμιλος Μεσαριάς για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών, ξεπερνώντας αριθμητικά τους φίλους των γηπεδούχων, που ενίσχυσε ο γνωστός και αγαπητός Γιάννης Μαντζουράνης, ο "Εθνικάρας".


ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ




Αγωνιστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Εθνικός πέτυχε τέσσερα τέρματα που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.


Στο 10' η Καραϊωσήφογλου έκανε το 1-0 με σουτ μέσα από την περιοχή,  στο 18' με ψηλοκρεμαστό σουτ η Καλή έκανε το 2-0, στο 30' με σουτ η Παλαντέσκου το 3-0 και  στο 40' η Καλή σημείωσε το δεύτερο προσωπικό της τέρμα.


Στην επανάληψη ο Α.Ο.Μ  έφερε πιο κοντά τις γραμμές του, κέρδισε περισσότερες μονομαχίες, ενώ ο Εθνικός "έψαξε" το 5ο γκολ, που δεν ήρθε. Στο τέλος και οι δύο ομάδες χειροκροτήθηκαν από τους φίλους τους.


Στα οργανωτικά του αγώνα, πρέπει να πούμε ότι το δημοτικό γήπεδο Ρέντη στεγάζει πολλές ομάδες, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι λόγος για να είναι τα αποδυτήρια και τα WC για τους αθλητές και τις αθλήτριες, σε απερίγραπτο χάλι (όπως και τα WC του κοινού) και ταυτόχρονα, όπως μας ενημέρωσαν οι παράγοντες των ομάδων του ανδρικού πρωταθλήματος που προηγήθηκε, ότι δεν υπήρχε ζεστό νερό στα αποδυτήρια, λόγω βλάβης στους θερμοσίφωνες.

Επίσης ο φωτισμός ήταν προπόνησης και όχι αγώνα. Οι φωτο δεν το απεικονίζουν, καθώς έχουν ανοιχτεί στους τόνους του φωτισμού. Για να συμπληρώσουμε την εικόνα και ο χορτοτάπητας θέλει αλλαγή. Ας σκύψουν οι αρμόδιοι του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη με προσοχή πάνω στο γήπεδο αυτό, που κυριολεκτικά δίνει διέξοδο σε πολλά σωματεία και ας το αναβαθμίσουν.

Πριν τον αγώνα η πρόεδρος του ΑΟΜ Ελένη Κοτσορέ έκανε δηλώσεις για την προσπάθεια και τη φιλοσοφία της ομάδας, στην ΕΡΑ Σπορ στα πλαίσια τη νέας εκπομπής "Στα γήπεδα της Ιστορίας" που θα ξεκινήσει τη μετάδοσή της τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη (10μμ έως 12 μεσάνυχτα), σαν ένα μηνιαίο (κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα) ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζουν οι Νάσος Μπράτσος και Θωμάς Σίδερης.


Οι συνθέσεις

ΕΘΝΙΚΟΣ: Γρηγοριάδη, Καλή, Ραπανάκη, Καρανταλή, Καρόζη, Αρέστη, Δούμια (75' Καραμήτσα), Μάλφα (70' Τσιότρα), Καραϊωσήφογλου, Γραβάνη (80' λόγω τραυματισμού Κοντογούρη), Παλαντέσκου


ΑΟΜ: Λεσσέ, Μαμματά, Τσαντέ, Ράπτη, Παριάρου (85' Μουλά Ε.), Μαυρογιώργη, Φραζέσκου (44' Τσακωνίτη), Σταυρινάδη, Γέμινι (48' Μουλά Μ.), Τσαγκά (46' Φουντούλη), Τρακαδά