Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσιάστηκαν στην Πετρούπολη οι "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"

Στην Πετρούπολη "έδεσαν" το βράδυ του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018 οι "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", συνεχίζοντας το ταξίδι τους.

Στην περιοχή που δέχτηκε μεταπολεμικά μεγάλο αριθμό Ικαριωτών εσωτερικών μεταναστών, όπως ήταν αναμενόμενο το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση ήταν κατά κύριο λόγο Ικαριώτες και η εκδήλωση θεματικά ήταν προσαρμοσμένη σε αυτό το δεδομένο.


Μίλησαν ο ιατρός, πρόεδρος της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών, Χριστόδουλος Ξενάκης, που υπήρξε πρόσφυγας πολέμου και ακολούθησε ο πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθήνας Λευτέρης Κουτούφαρης.

Ακολούθως ο συγγραφέας του βιβλίου Νάσος Μπράτσος, με παράλληλη χρήση βίντεο και ντοκουμέντων, παρουσίασε τις βασικές θεματικές ενότητες του βιβλίου. Μετά τους ομιλητές,  έγινε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, επικεντρωμένη στη σύνδεση του προσφυγικού τότε και σήμερα.

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του παραρτήματος Πετρούπολης της Πανικαριακής Αδελφότητας Γιώργος Πλύστακας, ενώ για λίγο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων πέρασε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πετρούπολης Πουλογιαννοπούλου Βασιλική, εκφράζοντας τη στήριξή της για τη θεματική που πραγματεύεται το βιβλίο.

Η εκδήλωση έγινε στο βιβλιοπωλείο Pickabook. Επίσης στους συμμετέχοντες μοιράστηκε το νέο τεύχος της εφημερίδας "Νέα Ικαρία", καθώς και το νέο τεύχος του περιοδικού της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών, από το οποίο αναδημοσιεύουμε δύο σχετικά άρθρα με το προσφυγικό ζήτημα.