Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σύλλογος καθηγητών Γυμνασίου – Λυκείου Αγ. Κηρύκου για την ανάρτηση προκλητικού πανώ στο σχολείο τους


Άγ. Κήρυκος, 7/12/2018


Τη Δευτέρα, 3/12/2018, το πρωί, μπαίνοντας στο σχολείο διαπιστώσαμε, ότι είχαν αναρτηθεί στη στέγη μια ελληνική σημαία και ένα πανό που έγραφε: « Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του
δεν είναι φασίστας». Στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι είχαν παραβιαστεί κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, είχαν γραφτεί συνθήματα σε πίνακες και χρησιμοποιήθηκαν θρανία για την πρόσβαση στην στέγη.

Οι Σύλλογοι των καθηγητών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Αγ. Κηρύκου, κατά πλειοψηφία, καταδικάζουμε το παραπάνω συμβάν γιατί θεωρούμε:


     Ότι είναι απαράδεκτες οι μεταμεσονύχτιες εισβολές στον χώρο του σχολείου και η φθορά δημόσιας περιουσίας.
     Ότι τα εθνικιστικά μηνύματα και η προπαγάνδα, από όπου και αν προέρχονται, δεν έχουν θέση στο χώρο του σχολείου.

Απεναντίας, πιστεύουμε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ένας χώρος ανοιχτός, δημοκρατικός, με πνεύμα συνεργασίας και ελευθερίας, που προωθεί την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς και όχι το μίσος και την εχθρότητα.

Θα υπερασπιστούμε τα ιδανικά του ανθρωπισμού και της αδελφοσύνης. Η έννοια του πατριωτισμού για εμάς, δεν έχει καμιά σχέση με τον εθνικισμό. Ο πατριώτης αγαπάει την πατρίδα του, αγωνίζεται για εθνική ανεξαρτησία απέναντι στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και σέβεται τις πατρίδες των άλλων.

Ως εκπαιδευτικοί θα δίνουμε μαζί με τους μαθητές μας «πάντα το παρών» σε αγώνες που αφορούν στην υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και στην ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών.



Οι Σύλλογοι Διδασκόντων Γυμνασίου / Γενικού Λυκείου Αγ. Κηρύκου
Ικαρίας