Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ισοπαλία στο Μικρασιάτικο ντέρμπι


Xρόνια είχαμε να δούμε τόσο "γεμάτο" παχνίδι ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με ρυθμό, εναλασσόμενες φάσεις, ευκαιρίες, τέσσερα γκολ με εναλλαγές στο σκορ και κόσμο στην εξέδρα να "το ζει" από την αρχή μέχρι τη λήξη.

Οι ανάγκες του ρεπορτάζ μας οδήγησαν στην Ελευσίνα και δεν αφήσαμε χαμένη την ευκαιρία για "ποδοσφαιρική επιμόρφωση", αφού θα γίνονταν το ντέρμπι των ομάδων που και τις δύο ίδρυσαν Μικρασιάτες πρόσφυγες, του Ηρακλή Ελευσίνας που ήδη παρουσιάσαμε στο ert.gr και του Α.Ο. Μίμας - Μικρασιατική, που παρουσιάζουμε στις 29/12.


Με την έναρξη του αγώνα ο Μίμας άνοιξε το σκορ για να κλείσει το ημίχρονο με 1-1 από απευθείας εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων. Ακολούθως έγινε το 1-2 και πάλι με φάουλ ο Ηρακλής έκανε το 2-2.

 Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για ένα διάστημα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής, αλλά αυτό για αρκετή ώρα δεν φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μόνο προς το τέλος που η υπερπροσπάθειά τους δημιούργησε φυσιολογική κόπωση.

Διαμαρτύρονται οι του Ηρακλή, για την ακύρωση ενός γκολ (δεν έχουμε άποψη από την οπτική γωνία που το είδαμε, λόγω συνωστισμού παικτών), ενώ ένας παίκτης του Μίμα τραυματίστηκε σοβαρά και με τη λήξη του αγώνα ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς αυτόν. Oι φίλοι του Μίμα που έκαναν την εκδρομή τους από τα Μέγαρα στην Ελευσίνα, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και οι κυρίαρχοι της εξέδρας, πάντα σε φίλαθλα πλαίσια.

Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες με αποτέλεσμα όσοι επέλεξαν να δουν τον αγώνα να αποζημιωθούν από το θέαμα, από δύο ομάδες που βρίσκονται στο γκρούπ των πρωτοπόρων του ομίλου.

Άνετα και οι δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Α' ΕΠΣ Δυτικής Αττικής θα στέκονταν στα ψηλά πατώματα και της Α' ΕΠΣ Αθηνών και αυτό τιμά όσους προσπάθησαν και προσπαθούν διοικητικά-τεχνικά-αγωνιστικά, για να φτάσουν και τα δύο σωματεία σε αυτό το επίπεδο.