Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

"Στεγνό καθάρισμα" στα εργασιακά δικαιώματα

Τα Χριστούγεννα του 2014 μας έφερε στο μυαλό η ανακοίνωση που ήρθε στο Mail μας και την επισυνάπτουμε, τότε που ο Χ. Οικονομόπουλος και η ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ είχαν κάνει λοκ άουτ στην Ελευθεροτυπία και το enet.gr και τρέχαμε στο ΣΕΠΕ για να καταγγείλουμε ότι εκτός από δεδουλευμένα δεν είχαμε πάρει και το δώρο Χριστουγέννων. Επίσης χωρίς τυπική πράξη απόλυσης δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε επίδομα ανεργίας. Η δίκη για όλα αυτά, μετά από αρκετές αναβολές για σειρά "απίθανων" λόγων, έχει προγραμματιστεί για τις 25 Γενάρη 2019.


Aνακοίνωση του "Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια: "Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία στην Master Clean δε θα περάσει"

Καταγγέλουμε την εργοδοτική αυθερεσία και τρομοκρατία στην εταιρία καθαρισμού Master Clean, που παράνομα δεν δίνει στους εργαζόμενους το δώρο των Χριστουγένων και την ίδια ώρα προχωράει σε τρεις εκδικητικές απολύσεις εργαζόμενων καθαριστριών στα συνεργεία καθαρισμού της Master clean στο Ηράκλειο Κρήτης επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμα τους να πάρουν το Δώρο των Χριστουγέννων.


Στην αρχή ο εργοδότης ανακοίνωσε πως δε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων  γι' αυτό και οι εργαζόμενοι τον κάλεσαν σε συνάντηση η οποία κατέληξε με απειλές για απόλυση σε περίπτωση που συνεχίσουν να διεκδικούν τα λεφτά που δικαιούνται. Στη συνέχεια έγινα καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλέιου, το οποίο πίεσε τον εργοδότη να συμμορφωθεί με τον νόμο  και αυτός δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί το δώρο.


Παρα τις τηλεφωνικές δεσμεύσεις της εργοδοσίας δεν έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής τίποτα και σύμφωνα με εργαζόμενους ο εργοδότης συνεχίζει να κρατά αδιάλλακτη στάση. Ενώ συνεχίζονταν οι κινήσεις των εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσουν μαζικά τα δώρα, έρχεται η πρώτη απόλυση στις 19 Δεκέμβρη.

Μια απόλυση παράνομη και απόλυτα εκδικητική από την πλευρά της εργοδοσίας στην υπάλληλο που διεκδικεί το δώρο. Η συναδέλφισσα Αγγέλα Χαραλαμπάκη ήταν ανάμεσα στους υπαλλήλους που κινητοποιούσαν το σύνολο του συνεργείου σε προηγούμενες απόπειρες του εργοδότη να καθυστερεί ή και να μην καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων. Πριν την απόλυση υπήρξε ένα όργιο ύβρεων και κατασυκοφαντήσεις προς τα άτομα που κατά τη γνώμη της εργοδοσίας ήταν πρωτοστάτες στο ξεσηκωμό των εργατών του συνεργείου.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους απαιτούν:
• Να παρθούν πίσω οι παρανομες και εκδικητικές απολύσεις
• Αμεση πλωρημή των Δώρων  αλλά και των επιδομάτων που δεν πληρώνει η εργοδοσία. Δε κάνουν βήμα πίσω στη δίκαια διεκδίκηση τους, δε μασάνε ούτε στις βρισιές ούτε τις συκοφαντίες ούτε και στην τρομοκρατία των αφεντικών.  Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε τώρα είναι η ώρα να καταλάβουν ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη στην πράξη.